Belföldi utazásra és szomszédolásra csábítanak a svédek

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2020. március 11. 09:24

Miközben a svéd turisztikai magazinok is beszámolnak a koronavírus-járvány turizmusra káros hatásairól, próbálnak praktikus tanácsokat adni és kiutat mutatni a helyzetből.

Az egyik ilyen irány, hogy a hangsúlyt a belföldi utazásokra és a szomszédos országok felkeresésére helyezik át.

Néhány friss cikk címe az alltomresor.se online turisztikai magazinból: Svédország legszebb túraútvonalai; Kerékpáros túra a Göta-csatorna mentén, 12 fürdő, ahol meg kell mártózni; Gyöngyszemek itthonról, amit látni kell.

A vagabond.se a gasztronómiai vonalat emeli ki, például: Éttermek Göteborgban, amiket nem lehet kihagyni.

Kell ennél jobb hely a kikapcsolódásra? Nyaraló egy svéd tó partján

Fotó: 123rf.com

Ezt a trendet kiválóan meg lehet ideologizálni, elsősorban az ott csábító jelszónak számító környezetvédelemmel, másodsorban azzal, hogy nem kell messzire utazni, mégis különleges élményben lehet része a családoknak, a szingliknek és a senioroknak egyaránt.

Nem a tömegközlekedést favorizálják most, de autóval is kényelmesen el lehet jutni mindenhová Svédországban a világ talán leggondozottabb autópályáin.

Ugyanakkor a vasúttal történő utazást is támogatják a repüléssel szemben.

Svédországban a repülős nyaralóturizmus igen jelentős, de azért több millióan kíváncsiak minden évben saját országuk szépségeire is. Nekik most a kisebb, eldugottabb helyeken lévő falvakat, felújított kastélyokat, kevésbé felkapott világörökségi helyszíneket, termelői piacokat, kézműves műhelyeket ajánlják.

No meg, a szomszéd országok természeti vonzerőit. Nem véletlen, hogy a vagabond.se felhívja a figyelmet arra, hogy soha nem volt olyan kényelmes vonattal elutazni Norvégiába vagy éppen Finnországba, megtapasztalni az ezer tó országának még fel nem tárt látnivalóit,  az északi fényt, illetve a norvég partok menti bálnavadász túrák egzotikumát, azok vad szépségét.