Bringások lepik el a Nagyerdőt

Forrás: turizmus.com

 2017. július 26. 13:51

A Campus Fesztivál után újabb látványos, ezúttal sportesemény helyszíne lesz a hétvégén a debreceni Nagyerdő. A Nagyerdei Stadionnál és a Ködszínháznál rendezik meg ugyanis a Triál Magyar Kupa egyik fordulóját július 30-án, vasárnap, valamint ezzel egy időben a Tour de Debrecen kerékpárversenyt.

A Triál Magyar Kupán várhatóan 60-70 triálos fog majd kerékpározni, mindezt különböző nehézségű versenypályákon. Az egyik részt farönkökből szerelték, a másikat színes talpfák és kábeldobok alkotják, a harmadik pedig raklapokból áll össze. A látványos mozdulatsorok bizonyára sok mindenki tetszését elnyerik majd.

A kupa mellett a Tour de Debrecen kerékpárverseny futamai zajlanak majd július 30-án, szintén a Nagyerdőn. A bringások különböző versenytávok közül válogathatnak. Lesz 120 és 55 kilométeres táv, egy kispróba gyerekverseny, illetve a korábbi évek sikerei után kerékpáros városkerülés is, ahol 7 kilométeres távot tekerhetnek le a családok, baráti társaságok, valamint civil és céges csapatok.

A Nagyerdő egész évben kiváló helyszínt nyújt a bringásoknak, piknikezőknek

 

A rendezvény – melynek fővédnöke Papp László polgármester – célja az egészséges életmód bemutatása, a kerékpáros családi túrázási lehetőség biztosítása a TóSport Egészségprogram keretein belül.

A Triál Magyar Kupa július 30-án 10 órától kezdődik, a Tour de Debrecen városkerülés pedig 14.45-kor.

 

Kapcsolódó cikkek

Aranyláz Debrecenben

2017. július 13.