Horvátországban szeptember 1-jétől megnyithatnak a kávézók belső terei

Forrás: MTI

 2021. augusztus 27. 16:35

Szeptember 1-jétől bizonyos feltételek mellett megnyithatnak a kávézók belső terei Horvátországban. Az erre vonatkozó járványügyi szabályokról még tárgyalnak, de az biztos, hogy a vendéglátóhelyek továbbra is csak éjfélig lehetnek majd nyitva.

Davor Bozinovic belügyminiszter a válságstáb pénteki sajtótájékoztatóján azt is hangsúlyozta, hogy a diszkók és az éjszakai bárok továbbra is zárva maradnak majd.

A vendéglátósok egyesülete üdvözölte a testület döntését, nagy megkönnyebbülés szerintük, hogy a rossz idő beköszöntével nem kell újra bezárniuk a vállalkozásaikat.
Az éttermek és a kávézók március 1-jén nyithatták meg a kerthelyiségeiket és a teraszaikat. Az éttermek számára a válságstáb később engedélyezte a beltéri kiszolgálást, de a kávézók számára ezidáig nem.

A jelenlegi járványügyi intézkedések augusztus 31-ig lesznek érvényben az országban, és várhatóan további két héttel meghosszabbítják őket.
Az elmúlt 24 órában 596 új esetet azonosítottak, így a járvány kezdete óta a SARS-CoV-2 koronavírussal fertőzöttek száma meghaladta a 372 ezret. A vírus okozta Covid-19 szövődményeiben az elmúlt napon két beteg halt meg, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 8318-ra emelkedett. Kórházban 372 beteget ápolnak, 47-an vannak lélegeztetőgépen.

horvatorszag_123rf

A jelenlegi járványügyi intézkedések augusztus 31-ig lesznek érvényben az országban, és várhatóan további két héttel meghosszabbítják őket

Fotó: 123rf.com

A valamivel több mint négymillió lelket számláló Horvátországban eddig 1 712 434-en kaptak védőoltást - a jogosultak 42, a felnőtt lakosság 50,6 százaléka -, közülük 1 599 278-an már a második adagot is.