Június 26-án újra megrendezik a Múzeumok Éjszakáját

Forrás: MTI

 2021. május 26. 14:29

Idén június 26-án rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, amelyen országszerte koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal várják a látogatókat.

A Szent Iván-napjához legközelebb eső szombaton kinyitják kapuikat a múzeumok, és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket. Az újranyitás utáni első országos jelentőségű kulturális eseményre eddig csaknem 250 intézmény regisztrált.

A 19. alkalommal megvalósuló eseménysorozatra különösen készülnek az intézmények, hiszen ez lesz az első olyan országos kulturális rendezvény, ahol újra személyes jelenléttel várják a látogatókat.
A pontos múzeumi kínálatról és az aktuális részvételi feltételekről a www.muzej.hu weboldalon június 10-étől lesznek elérhetőek részletes információk.

muzej

Pécsi Múzeumok Éjszakája. Az újranyitás utáni első országos jelentőségű kulturális eseményre eddig csaknem 250 intézmény regisztrált

Fotó: Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája honlapján helyszín, időpont és programtípus szerint kereshetőek az események, valamint mobilalkalmazás is segíti a tájékozódást.

A szervezők közlése szerint az esemény Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő egy hónapban érdekességekkel, információkkal és játékokkal is készülnek.