Londonban is a Sziget a legzöldebb

Forrás: turizmus.com

 2020. március 05. 13:31

Zöld innovációval nyert a Sziget egy újabb nemzetközi környezetvédelmi díjat március 3-án, a londoni Royal Garden Hotelben tartott AGF Awards díjátadón, ahol a Greener Innovations kategóriában került a nemzetközi mezőny fölé.

A Greener Festival célja, hogy segítsen különböző rendezvényeknek és fesztiváloknak környezethatékony gyakorlatok megteremtésében az egész világon.

Ezen elköteleződés nyomán, a Greener Festival Awardson immár második alkalommal díjazták a „legzöldebb” fesztiválokat.

A megtisztelő első helyet egy – a fesztiválok világában – forradalminak ható innovációval nyerte el a Sziget. A tavalyi fesztivál idején, a fenntartható táplálkozást népszerűsítő étkezőblokkban, a Mama Earth Eatery-ben olyan ételeket lehetett kapni, melyek előállítása alacsony szén-dioxid-kibocsátással járt, az innen származó ételmaradék, lebomló műanyagból készült evőeszközök és tányérok pedig – a ProfiKomp Zrt. komposztálási technológiájának hála – helyben feldolgozásra kerültek egy mobil komposztálóberendezés segítségével.

Zöld innovációval nyert a Sziget egy újabb nemzetközi környezetvédelmi díjat

Fotó: Sziget Sajtóiroda

Az így elkészült humuszt az Óbudai-sziget rekultivációjára fordítják majd, ezzel is erősítve a helyi fenntarthatósági törekvéseiket. A helyszínen még egy látványlabor is működött, ahol a komposztálás folyamatát ismerhették meg az érdeklődők.

„Természetesen itt nincs vége a fenntarthatósági törekvéseinknek – mondta Kádár Tamás főszervező – a Sziget kiemelt küldetése a fenntartható fesztiválozás alapjainak megteremtése, ezért is dolgozott ki egy hosszú távú tervet ennek kapcsán, amit áprilisban a Föld Napja alkalmával fogunk bemutatni.”