Magyarország a magasból a NatGeo műsorán

Forrás: turizmus.com

 2021. április 06. 13:20

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában Magyarországot is bemutatja. Lenyügőző légi felvételeket láthatunk többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is.

A National Geographic Európa a magasból c. sorozata a kontinens országait mutatja meg légi felvételekről. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország világhírű, vagy épp alig ismert természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg ritka és egyedi szemszögből.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a 21. századi Európa izgalmas portréját, de közben a múltba is visszatekinthetünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogathatunk, amelyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember.

 

A legszebb magyarországi helyek a NatGeo szerint

A sorozat Magyarországról szóló része április 11-én este 9 órakor lesz látható a National Geographic csatornán.

A 30 országban levetítésre kerülő epizódba olyan kivételes épületeket, tájakat választott be a National Geographic nemzetközi csapata, amelyek az ország büszkeségének számítanak, és felülről fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

A Mátyás-templom madártávlatból

Fotó: National Geographic

Bemutatják a Zsolnay kerámiával fedett épületeket: ilyen kerámia borítja például a Mátyás templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

A szentkirályszabadjai egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo. A laktanya 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat.

A National Geographic csapata légi felvételeken örökítette meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarha-csorda legelészését, de lenyűgözte őket a Bokodi-tó és a Balaton is, ezért ott is forgattak. Mindezeken kívül gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a Soproni tv-toronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően pedig 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a Szigligeti vár.