Megépülhet a Mini Erdély Park Szejkefürdőn

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 08. 14:33

Új turisztikai látványossággal gazdagodik Székelyföld.

Megkapta a műemlékvédelmi hatóság engedélyét a régóta tervezett Mini Erdély Park megépítésére a Székelyföldi Legendárium csapata – írja a Főtér.ro. Terveik szerint 2019-ben már látogatható lesz a létesítmény, amely Erdély fénykorának épített örökségét mutatná be maketteken, eredeti állapotában.

A Legendárium-projekt keretében Orbán Balázs-emlékközpontot alakítanak ki, berendeznek egy úgynevezett sószobát mini parajdi bányaként, és egy kis székelygőzössel is lehet majd utazgatni a létesítményben. Lesz parkoló és játszótér is.

A Mini Erdély Park látványterve

Fotó: turizmus.com

A Székelyföldi Legendárium a székelyudvarhelyi Visus Kulturális Egyesület projektje, amely a székelyföldi legendák gyűjteményét tartalmazza. Célja, hogy a székely nép újra felfedezze saját mondáit, ugyanakkor a mesék révén messze földön megismerhessék őket. Rajzfilmjük, A Tejút és a varázspatkó  kiválósági díjat kapott a kaliforniai IndieFest filmfesztiválon.

Szejkefürdő Székelyudvarhely városrésze, a Sós-patak völgyében fekszik. Itt, egykori birtokán van a XIX. századi író-politikusnak, Orbán Balázsnak, a Székelyföld leírójának síremléke, amelyet 1932-ben avattak fel.