Megnyitott a Közel-Kelet legnagyobb szakvására

Forrás: eturbonews.com

 2019. április 29. 16:26

Április 28. és május 1. között zajlik a 26. Arabian Travel Market (ATM), amelyen 150 ország képviseletében több mint 400 kiállító mutatja be kínálatát a várhatóan több mint 40 ezer látogató előtt.

Az idei vásáron 2500 cég van jelen, köztük magyarországi vállalkozások is. Hazánk egy impozáns, 100 m2-es standon mutatkozik be. „A látványos, magasba ívelő fa kapuzattal rendelkező standot a Budapest – Spice of Europe kampány vizuális elemeivel díszítettük, mely fővárosunk metaforikus fűszerességét és sokszínűségét mutatja be” – tudtuk meg Büki Boglárkától, a Magyar Turisztikai Ügynökség 100 százalékos tulajdonában lévő Turisztikai és Marketingkommunikációs Ügynökség kiállítás és rendezvény területi vezetőjétől. A szakembertől megtudtuk azt is, hogy a vásáron hazánkat a Magyar Turisztikai Ügynökség mellett 6 társkiállító képviseli: a Danubius Zrt., a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., a Human Health Assistance Kft., az OTP Travel Kft., valamint két szövetség, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége és a Magyar Beutaztatók Szövetsége. A standon az MTÜ és a társkiállítók részéről folyamatos tárgyalások zajlanak. Az attrakcióként bemutatott és frissen készülő kürtőskalácsnak óriási sikere van.

A Közel-Kelet legnagyobb turisztikai szakvásárán friss trendelemzéseket is rendszeresen közzétesznek, melyek között kiemelt helyen foglalkoztak Szaúd-Arábia turisztikai teljesítményének alakulásával. A királyság turizmusa 2019-ben kiemelkedő növekedés előtt áll, és körülbelül 9000 három-, négy- és ötcsillagos szobával bővül a kínálat, annak ellenére, hogy a nagyobb városokban, mint Rijád és Dzsidda csökkenő ADR-t (napi átlagár) regisztráltak.

A Colliers International szerint a turistaérkezések száma 2023-ra várhatóan 93,8 millióra emelkedik, mely kapcsán új lehetőségek nyílnak meg az idegenforgalmi ágazat és Szaúd-Arábia gazdasága előtt.

A királyság turizmusa 2019-ben kiemelkedő növekedés előtt áll

Fotó: www.pixabay.com

Danielle Curtis, a vásár kiállítási igazgatója kiemelte: minden rendelkezésre álló mérőszám a szaúd-arábiai turisztikai szektor hihetetlen potenciáljára mutat rá. Az előrejelzések a légiutasok számának jelentős növekedését jósolják 2019-re, a vendéglátó szektorban pedig jelentős befektetések zajlanak, aminek köszönhetően számottevő kapacitásnövelés várható. Így 2030-ra a turizmus minden bizonnyal kulcsszerepet tölt majd be Szaúd-Arábia bevételei között.

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a Louvre Abu Dhabi

2017. november 09.