Szó sincs arról, hogy terrorveszély fenyegetné a boglári borfesztivált

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 09. 15:16

A nagy múltú borfesztivál biztonságosságát Balatonboglár polgármestere sietett leszögezni a félreérthető rendőrségi kommunikáció kapcsán, amellyel a közlekedési, forgalmi rend szigorítását indokolták.

Idén szigorítják a 41. Boglári Szüreti Fesztivál forgalmi rendjét közlekedésbiztonsági okokból, de szó sincs arról, hogy Balatonbogláron bármilyen konkrét fenyegetettség lenne, sőt az üdülőrégió kiemelkedően biztonságosnak számít, és ez ma már olyan turisztikai érték, amit garantálni kell – hangsúlyozta Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere a hirbalaton.hu oldalnak.

A polgármester elmondta, az augusztus 17–20. között megrendezendő, több mint négy évtizedes múlttal rendelkező ingyenes szüreti fesztiválra a korábbi éveken alapuló becslések alapján legalább százezren érkeznek. A szálláshelyek már mind megteltek, a környéken is. A mintegy 15 hektárnyi fesztiválterületen a borászok és vásárosok mellett számos színes program és a két színpadon folyamatosan koncertek várják a vendégeket.

Így mulatott a közönség a tavalyi Boglári Szüreti Fesztiválon

Fotó: Facebook / Boglári Szüreti Fesztivál

Balatonboglár központjának lakóit a helyi önkormányzat arról tájékoztatta, hogy a fesztivál idején a város központjában 23 utcába, illetve az általuk határolt 26 hektárnyi területre még az ingatlantulajdonosok is csak külön az alkalomra igényelt behajtási engedéllyel hajthatnak be. A korábbiaknál szigorúbb közlekedési és biztonsági intézkedések értelmében a behajtási engedéllyel rendelkezőknek is igazolniuk kell személyazonosságukat és lakcímkártyával azt, hogy ténylegesen rendelkeznek ingatlannal a lezárt területen, ahol a közterületi parkolást is megtiltották a rendezvény idejére.

Mivel a lakossági tájékoztatás elég szerencsétlenre sikerült, hiszen úgy fogalmaz, hogy „a rendőrség közlekedési, közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból" változtatta meg a közlekedési rendet, bizonyos médiumok "felfújták az ügyet".

„Semmiféle fenyegetés nem érkezett a balatonboglári rendezvénnyel kapcsolatban, csupán alkalmazzák az általános terrorfenyegetettség növekedése miatt Európában ma már minden rendezvényen elvárható fokozott biztonsági intézkedéseket" – közölte Mészáros Miklós.