Az év legsikeresebb kiállítása: Frida Kahlo

Forrás: turizmus.com

 2018. október 28. 10:17

Eddig több mint 200.000 látogató volt kíváncsi a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo kiállítására. A múzeum közleménye szerint ez az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből nyitott tárlatot 2018 nyarán a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo, valamint más jelentős mexikói gyűjtemények jóvoltából 26 festmény és 9 rajz érkezik Budapestre.

A válogatás – melyben a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az első vászonfestményeinek egyike 1927-ből, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások, rajzok, illetve fotók – betekintést enged Frida Kahlo szuggesztív, ám testi és lelki gyötrelmekkel teli belső világába, valamint az általa megélt és újrateremtett, mitikus valóságba.

Frida Kahlo: Önarckép majmocskával

Fotó: Wikipédia

A jövő héten vasárnap záró kiállítás az utolsó hétvégén, október 27-én és 28-án is hosszabbított nyitvatartással, este tíz óráig várja majd a látogatókat.

Kapcsolódó cikkek

Online Szépművészeti

2018. május 10.