Rekord légiforgalom Kambodzsában

Forrás: turizmus.com

 2019. január 17. 14:53

Rekord évet tudhatnak maguk mögött a Kambodzsai Királyság nemzetközi forgalmat is bonyolító repülőterei, melyeket egy francia cég üzemeltet.

Rekord évet tudhatnak maguk mögött a Kambodzsai Királyság nemzetközi forgalmat is bonyolító repülőterei, melyeket egy francia cég üzemeltet.

A 2018 januártól decemberig  tartó időszakban Phnom Penh,  Siem Reap és Sihanoukville Nemzetközi Repülőterek utasszáma elérte a 10,5 milliót, ami 20%-os emelkedésnek felel meg az elmúlt évi számokhoz képest. A légikikötők vezetői nagyon elégedettek a forgalom ilyen méretű növekedésével.

Angkor Régészeti Park, az ország legjelentősebb idegenforgalmi látványossága

Egyre több légitársaság indít járatokat Kambodzsába, ami szintén bizonyítéka az ország növekvő népszerűségének. Sihanoukville International Airport 93%-os forgalomnövekedést produkált, a reptéren megforduló utasok száma elérte a 651 ezret. Siem Reap International Airport forgalma viszont csak 6,4%-kal emelkedett, de összes utasainak száma így is 4,48 millió volt. Az idegenforgalmi szakemberek egyelőre keresik a választ a kisméretű forgalomnövekedésre, hiszen az Angkor Régészeti Park az ország legjelentősebb idegenforgalmi látványossága. A Japánból, Koreából és Európa nyugati országaiból érkező turisták száma egyelőre jóval elmarad a vártaktól.

A főváros, Phnom Penh repülőtere 5,4 millió utast szolgált ki, ami 28%-os emelkedést reprezentál.

Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium kelet-európai képviselője elmondta, hogy Sihanoukville a turisták újonnan felfedezett célállomása. Különösen népszerű a kínaiak körében. A közkedvelt üdülőhelyre a jelentős forgalomnövekedést a mind több légijárat eredményezi, korábban szinte kizárólag közúton volt megközelíthető.

A három repülőtéren a múlt évben összesen 104.805 le- és felszállást regisztráltak, ebből Phnom Penhben 52.217-et, Siem Reapben 44.314-et,  Sihanoukvilleben pedig 8. 274-et.

Kapcsolódó cikkek

Turistarekord Angkorban

2019. január 03.