Idén Robbie Williams indítja a síszezont Ausztria legnagyobb síparadicsomában

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 27. 15:33

Bemutatta téli ajánlatait, fejlesztéseit és szolgáltatásait Ausztria legnagyobb síparadicsoma, a Ski Amadé síszövetség. Az öt régiót és 760 kilométernyi pályát magába foglaló társulás optimistán, izgalmas programokkal és újdonságokkal várja a 2023/2024-es szezont.

A Salzburg és Stájerország tartományokban található Ski Amadé sírégió az egyik legnagyobb Ausztriában, ahol 760 kilométernyi sípálya és 270 sílift várja a síelni vágyókat. Ráadásul mindez egyetlen síbérlettel elérhető, amely nem kerül többe, mint a különálló bérletek egy-egy pályára. A minap a régió Budapesten, az osztrák séffel rendelkező Punk Restaurantban is bemutatta szolgáltatásait, fejlesztéseit és csomagajánlatait a következő téli szezonra.

Először Christoph Eisinger, a társulás igazgatója beszélt, elmondta, hogy az 5 térség, Schladmig-Dachstein, a Salzburger Sportwelt, a Großarltal Hochkönig és Gastein összefogásából létesült síparadicsomba többször is érdemes visszatérni, hiszen mind a 760 kilométernyi, 270 sílifttel rendelkező területet lehetetlen egy hét alatt végigjárni.

 

A Ski Amadé tagjai már túllépték a 2019-es számokat

A koronavírus járvány után szerencsésen felépültek, már tavaly is problémamentes szezont zártak, visszatértek a nemzetközi vendégek és a 2019-es évet meghaladó számokat sikerült elérniük a térségben. Ennek köszönhetően a tavalyihoz hasonlóan idén is tovább tudják fejleszteni a síterepeket és új szállodai kapacitásokkal bővíthetik a szálláshelyek számát is, többek között a népszerű Bad Gasteinben.

A 2023/24-es téli szezon fejlesztéseire összesen 96 millió eurót fordítanak, ezek nagy része a sípályák karbantartására, a hóbiztonságra megy majd - a klímaváltozás miatt tavaly több sípályának is meggyűlt a baja a szezon kezdetén a meleg időjárással, így új hógépek beszerzésével szeretnék biztosítani az állandó havat a sípályáikon. Több új síliftet is átadnak majd a szezonban, Dachsteinen például egy gleccserfelvonót, ahol a hegyállomáson - komplett felújítás után - egy panorámaétterem is várja majd a vendégeket, melynek épülete 80 százalékban önellátó lesz, energiaigényét napelemek segítségével állítják majd elő.

skiamade

Idén is új felvonókkal szolgálják a síelők kényelmét, illetve új hógépek beszerzésével szeretnék biztosítani az állandó havat a sípályáikon

Fotó: Österreich Werbung

A Kieserlre is új, 10 személyes felvonót terveznek a télre, mely a korábbi 8 személyes felvonót cseréli le - az újrahasznosítás jegyében azonban a régi síliftet egy másik pályán hasznosítják majd, ahol régebbi berendezéseket vált majd.

Mivel a tavalyi évben a Ski Amadé képviselői nem jártak Magyarországon, ezért a tavalyi beruházásokról is beszámolt az igazgató. A 2022/2023-as síszezonban Rittisbergen átadtak egy kombinált, 6 személyes ülő- és 10 személyes kabinos felvonót, Galsterbergen pedig egy 10 személyes kabinosat.

 

Előfoglalással és klubtagsággal olcsóbban síelhetünk a régióban

Christoph Eisinger elmondta, hogy vendégeik számára a minőség és a hóbiztosság miatt az árak is nagyon fontosak, ezért indították el az online előfoglalási rendszerüket. Ennek alapja, hogy minél hamarabb foglalunk a szezonra, annál jobb áron kaphatunk szállást és a síbérletek is kedvezményes árakon érhetőek el.

Emellett létrejött a Friends Club is, ahol törzsvásárolóik ügyfélkártyát igényelhetnek, mellyel nem csak az előfoglalási időszak megnyitásáról értesülhetnek először, de kártyájukat síbérletként is használhatják és rengeteg kedvezményt kapnak sífelszerelés bérlése, javítása esetén. Jelenleg, egy évvel az indulás után már több mint 100 ezer tagjuk van.

skiamade

A népszerű Bad Gasteinben több új szállodanyitást terveznek

Fotó: Österreich Werbung

Az idei évben újdonsággal is készültek, a Sensations Ski Amadéval. Ezt leginkább az instagram-generációra tervezték, akik mindenhol keresik a bakancslistás, gyönyörű kilátással rendelkező helyszíneket, ahonnan csodás képeket készíthetnek a közösségi média oldalaikra. A Ski Amadé szakértői ezért összegyűjtötték ezeket a helyeket és egy térképen jelölték a 30 "Sensation pontot," ahonnan a legjobb szelfiket lehet lőni. Egy kihívást is indítottak a legeltökéltebb fotósoknak: ha valaki mind a 30 pontot meglátogatja és feltölti a képeket, értékes ajándékokat - akár egy egyhetes luxus sínyaralást - is nyerhet. A pontokat az ingyenes Ski Amadé alkalmazásban is meg lehet találni.

 

Idén Robbie Williams indítja a síszezont a Ski Amadéban

A koronavírus után újra visszatértek a népszerű, színes skálán mozgó programok a sípályákra és a környező hüttékbe. A zenei programok közül kiemelkedő lesz a szezonnyitó buli Schladmig-Dachsteinben, ahol december 7-én és 8-án, 15-15 ezer résztvevő előtt Robbie Williams brit énekes nyitja majd meg a síszezont.

A sportesemények közül Christoph Eisinger kiemelte a FIS sí világkupa futamait, a kulináris élmények fénypontjai között pedig a sí- és borélményhetet, a craft beer sörfesztivált és az Alpok legmagasabban fekvő termelői piacát említette. Szóba kerültek a regionális, ínyenc síutvonalak is, köztük a hüttetúrák, melyek során több hüttét is érintenek, ahol helyi ízeket, helyi, termelői alapanyagokat kóstolhatnak a résztvevők.

A legfiatalabb vendégekre is kitért: nekik a Ride Ski Amadé ajánlatukkal kedveskednek, melyben 10 hópark, 13 funslope várja őket. Azok, akik nem félnek a trükközésektől sem, 6 hóparkban, 9 turnéállomáson játszhatnak a Cash4tricks versenysorozatban, ahol akár pénznyereménnyel is távozhatnak.

Végül a legújabb - és talán legizgalmasabb - új ajánlatuk részleteit is megismerhettük. A Back2Ski keretein belül személyre szabott oktatást kínálnak az újrakezdő síelőknek, akik hosszabb szünet után hódolnának a téli sportnak. Két nap alatt mindössze 299 euróért, egy magán síoktató segítségével idézhetik fel tudásukat napi két órán keresztül.

 

Közel 10 ezer magyar síelt tavaly a Salzburger Sportweltben

A Ski Amadé részeként a Salzburger Sportwelt is bemutatkozott. Gerhard Wolfsteiner, a régió ügyvezetője elmondta, hogy 39 ezer vendégággyal rendelkeznek, ahol tavaly összesen 600 ezer vendég - köztük 10 ezer magyar - 3 millió vendégéjszakát töltött el.

A sírégióban 12 hegycsúcs, 5 völgy, 210 kilométernyi sípálya tartozik, ahol 70 modern felvonóval szállítják a síelőket a pályákra. Kiemelkedő a Panorama Link, melynek köszönhetően a Flachau-Wagrain-St. Johann, vagyis a Snow Space Salzburg síközpont, Kleinarl síterep és a Zauchensee síparadicsom egyben síelhetővé vált. A felvonó átadásával egy új síútvonal is nyílt: a „12 Peaks Trophy” 95 kilométer hosszú és összesen 10000 méternyi szintkülönbséget garantál öt völgyön át.

Emellett két új felvonó is gondoskodik a régióban a még nagyobb kényelemről: az ultramodern Flying Mozart egy 10 személyes, kabinos felvonó Wagrainban, a 6 személyes ülőfelvonó, a Mooslehen pedig Filzmoosban várja a síelőket.

salzburger sportwelt

A Salzburger Sportweltben 260 kilométernyi sífutópálya, 220 kilométernyi, kijelölt téli túraútvonal és 16 szánkópálya is várja a téli sportok szerelmeseit

Fotó: Salzburger Sportwelt

A síelés mellett különböző téli programokat is ajánlanak a régióban. Rengeteg termálfürdő és uszoda várja a felüdülni vágyókat, mellette pedig akár a lovasszános kirándulást, vagy a hótalpas túrázást is érdemes lehet kipróbálni. Aki síelés helyett más téli sportokat is kipróbálna, azt 260 kilométernyi sífutópálya, 220 kilométernyi, kijelölt téli túraútvonal és 16 szánkópálya is várja a salzburgi sírégióban.