Több mint 15 milliárdból épül új uszoda Szegeden

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 08. 13:05

Jól halad az új városi sportuszoda építése Szegeden, a munka 20 százaléka már elkészült, az épület hamarosan elkezd kiemelkedni a földből.

Egy évvel ezelőtt tették le az új városi sportuszoda alapkövét, az első fázis keretében több mint 50 ezer köbméter földet kitermelve ásták ki az alapot – számol be a Szeged.hu.

Az Etelka soron felépülő fedett uszoda nettó alapterülete több mint 13 ezer négyzetméter lesz, nem csupán a versenyúszásra, hanem a szabadidő eltöltésére is lehetőséget nyújt majd.

Az alapozás után már látványosabb szakaszba ér a beruházás

Fotó: Szeged.hu

A mintegy 15 és fél milliárd forintból épülő sportuszodában lesz egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence, amelyből egy mozgatható válaszfal segítségével 2×10 25 méteres pálya alakítható ki. A medencecsarnok természetes megvilágítású, sötétíthető, valamint tv-közvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítenek benne.

A versenymedence mellett egy 25 méter hosszú és 15 méter széles, 6 pályás, 1,8 méter mély bemelegítő medence, egy 20 méter hosszú és 12,5 méter széles, 90 centiméter mély  tanmedence, valamint meleg vizes külső-belső lazító ülőmedence is helyet kap az uszodában.

Közel 1200 főt befogadó lelátót alakítanak ki, az úszómedencék mellett konditermek is a vendégek rendelkezésére állnak – olvasható a portálon.