Tom Jones a győri borparádén

 2014. július 30. 12:13

Több mint 61 borász érkezik az augusztus 21-24. közötti, immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre kerülő győri bor- és gasztronómiai fesztiválra a megújult Széchenyi téren. Pénteken választják ki a sok-sok nedű közül Győr Város Borát.

A jó hangulatról augusztus 23-án a világsztár Tom Jones gondoskodik, ingyenes koncerttel, mellettük számos kiváló hazai fellépő szórakoztatja a közönséget.

A kiegészítő programok közül kiemelkedik a Borászok Éjszakája az Esterházy-palotában. A  különleges helyszín kivételes alkalmat kínál, hogy az érdeklődők nyugodt környezetben találkozhassanak a borászokkal és pincészetük zászlós borával. A zenével kísért esten a bemutatkozó pincészetek legkiválóbb nedűjüket különleges borkorcsolyák társaságában kínálják az érdeklődőknek.

 

Borkai Zsolt, Győr polgármestere az esemény sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a városban az élet számos területét jellemzi az együttgondolkodás és a széleskörű összefogás, ezt a nyárzáró koncert is jól példázza. A koncert - folytatva az elmúlt évben megkezdett hagyományt - szintén egy összefogás eredménye, hiszen az önkormányzat kezdeményezésére számos győri cég támogatja a program létrejöttét.