Új rekord a szlovén turizmusban

Forrás: turizmus.com

 2018. február 01. 12:46

A külföldi vendégek száma 17 százalékkal nőtt tavaly Szlovéniában és minden eddiginél nagyobb médiaérdeklődést tapasztaltak.

A szlovén turisztikai hivatal vezetője, Maja Pak a közösségi oldalán posztolta ki, hogy Szlovéniát egyrészt a világ legvonzóbb országai közé sorolják, másrészt számos rangos díjat nyert a fenntartható turizmus és a marketing témakörében.

Mint írta, ezt csak úgy lehetett elérni, hogy erős az együttműködés a szlovén turisztikai partnerek között, a turisztikai szakemberek elkötelezettek, és a legmodernebb turisztikai marketingeszközöket vetették be.

Kényeztetés Szlovéniában

Fotó: turizmus.com

2017 decemberében 658 ezer vendégéjszakát regisztráltak Szlovéniában, amely 10 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A külföldiek közül az olaszok töltötték a legtöbb időt Szlovéniában (több mint 136 ezer vendégéjszaka, az összes 34 százaléka), Ausztria a második legnagyobb küldő ország (12%), majd Horvátország (9%), Németország (5%), Szerbia (5%) és Nagy-Britannia következik (3%).

A szlovén turizmus: vendégek és vendégéjszakák

Fotó: stat.si

A vendégek nagy többsége (74%) szállodákban száll meg. Különösen nagy népszerűségnek örvendenek a spa resortok, ahol decemberben 234 ezer vendégéjszakát töltöttek el, az összes szállóvendég 34 százaléka ezeket a hoteleket választotta Szlovéniában.