A turizmus is veszít Trump háborúja miatt

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 19. 11:11

A kínai turisták amerikai foglalásai 8,4 százalékkal zuhannak a vámemelések okozta drágulás miatt.

Keserves következményekkel jár az amerikai turisztikai ágazat számára Donald Trump amerikai elnök szemet szemért elvet követő kereskedelmi háborúja Kínával. Ezt jelzi előre a ForwardKeys nevű kutatócég, amely naponta több mint 17 millió foglalást elemez.

Bár február utolsó hete (amikor a kínai újév kezdődik) és március 23-a között, amikor az első vámtételek jelentkeztek, 2 százalékkal emelkedett a kínaiak foglalásainak száma az Egyesült Államokban, azóta éves összehasonlításban 8,4 százalékkal esett vissza a kínaiak érdeklődése, ami a vámszigorítások újabb körének bejelentése után tovább zuhant.

A kínai turisták foglalásai az Egyesült Államokban heti bontásban

Fotó: [forrás]

 

A kínai deviza árfolyama ugyanezen időszak alatt 7,5 százalékkal csökkent az amerikai dollárhoz képest, ami azt jelenti, hogy a kínai turisták kevesebbet tudnak vásárolni.

Félmilliárd dollárba kerülhet a háború az USA-nak

Fotó: turizmus.com

 

Ráadásul az amerikai biztonsági kockázatok is óvatosságra intik a kínaiakat.

Az adatokból az következik, hogy a tavalyihoz képest az év hátralévő részében a kínaiak 9,6 százalékkal kevesebb amerikai utazásra jelentkeznek be, miközben globálisan további 5,5 százalékkal bővül a kínaiak utazási kedve.

A kínai turisták amerikai utazásai visszaesnek, míg a világ más részeibe még többet utaznak

Fotó: turizmus.com

A legnagyobb visszaesés a csoportos (legalább hatfős) utazásban mutatkozik, ebben a szegmensben 2018 hátralévő részében 34,4 százalékos lehet a visszaesés. Az egyéni (free independent travellers – FIT) utazások száma várhatóan átlagosan 3,9 százalékkal csökken, és ezen belül a szabadidős utak száma mérséklődhet, míg az üzleti utak és különösen a rokon- és barátlátogatások kevésbé esnek vissza.

A csoportos utak zuhannak, az egyéni utazásoknál enyhébb a visszaesés

Fotó: turizmus.com

Eközben a kínaiak kanadai útja július végéig 4,8 százalékkal növekedtek, és az év hátralévő szakaszában 8 százalékos bővülésre van kilátás. Ha a ForwardKeys prognózisa beigazolódik, az amerikai gazdaság félmilliárd dollár bevételtől eshet el.

Kapcsolódó cikkek

Hahn Air a WeChaten

2018. augusztus 13.