Képzési programot indított a BFTK a német utazási irodáknak

Forrás: turizmus.com

 2018. április 27. 14:10

Rendhagyó nemzetközi kampányt indított a német kiutaztató szakma részére a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

A hamburgi székhelyű Fremdenverkehrswirtschaft (FvW) Medien platformján idén április 17-ével elindult, „Budapest Turizmus Akadémia” (Budapest Tourismus Akademie) fantázianevű, német nyelvű e-learning-kurzus a németországi utazási irodák döntéshozóinak igényei alapján került összeállításra. A kampány célja a Budapest Card – a magyar főváros hivatalos városkártyacsaládja – ismertségének növelése és a viszonteladói hálózat bővítése német nyelvterületen.

A Budapest Turizmus Akadémia a FvW Medien több éve futó, a travel agentek körében igen népszerű tudásakadémiájának tartalmi keretei szerint strukturálódik: a tréning szöveges tartalma egy egészoldalas felvezetővel („Donau mit Glanz und Gloria”) indul, ami tulajdonképpen a magyar főváros „partnerprofilja”, egy oldal terjedelemben ábrázolva. Ezt követi öt, részletesen kidolgozott tematikus fejezet, az alábbi témakörökben:

1. „Dreamteam an der Donau” (Budapest, az élő történelem városa, amely egyszerre spirituális centrum és lüktető metropolisz, sőt világhírű játékfilmek kulisszája is),

2. „Erlebnisse hoch dosiert” (Nagykanállal adagolt élmények –  Budapest főbb történeti, természeti és kulturális attrakcióhelyszínei, Budapest Card ajánlatokkal),

3. „Ein Fest für jede Jahreszeit” (Budapest, mint 4 évszakos fesztiválfőváros és mint a sportrendezvényekre látogató turisták kötelező úti célja, 2019-ben Európa Sportfővárosa),

4. „Sternstunden für Genießer” (Budapest ínyenceknek és a kényeztető programokat kedvelőknek: prémium gasztronómiai kínálat, kávéházi és fürdőkultúra),

5. „Grüne Oasen & süßes Landleben” (Barangolások földön, vízen, levegőben és Budapest határain túl: különleges közlekedési eszközök, zöld oázisok, látnivalók Budapest kapujában).

A tartalomért felelős BFTK az egyes fejezetekhez az adott tematikában releváns Budapest Card ajánlatokat rendelt hozzá — ezek az ismeretanyag gyarapításán túl az értékesítésösztönzést szolgálják. Az utolsó, ötödik fejezetet egy tudást ellenőrző, átfogó feleletválasztásos teszt zárja, 10 kérdéssel. A magyar főváros turisztikai és kulturális marketingjéért felelős szervezet és a FvW különféle multimédiás tartalmakkal (Budapest Card imázsvideo, fotóslideshow-program) teszi még élményszerűbbé a tananyagot.

Az online tréning egy teljes naptári éven át érhető el a FvW Akademie online platformján, 2019. április közepéig bezárólag. A kurzust sikeresen elvégző turisztikai szakemberek budapesti hétvégét nyerhetnek. A nyereményeket – amelyek három alkalommal kerülnek kisorsolásra, 2018. nyári és őszi, illetőleg 2019. tavaszi ütemezéssel – a Fővám téren épülő Meininger Hotel menedzsmentje ajánlotta fel.

Az online tréning egy teljes naptári éven át érhető el a FvW Akademie online platformján, 2019. április közepéig bezárólag

A FvW Medien Németország 50 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, piacvezető turisztikai szakmai médiacsoportja. Az általa üzemeltetett, jelenleg 89 kurzust kínáló akademie.fvw.de e-learning platform kiemelkedően magas színvonalú tudásbázissal látja el a kiutaztatási szektor németországi szereplőit: utazásszervezőket, tour operatorokat, értékesítési vezetőket, front desk szakembereket. A tartalmában és formai megoldásaiban is újszerű értékesítésösztönző akciótól a BFTK azt várja, hogy az edukációs programba bekapcsolódó döntéshozók figyelmét még inkább sikerül ráirányítani Budapest turisztikai kínálatára — amely egy sokoldalú turisztikai élményt biztosító, kiemelkedően biztonságos, és nem utolsó sorban: újra növekvő népszerűségű desztinációnak számít a német nyelvű küldőországok piacán. A BFTK és a FvW várakozásai szerint a Budapest Akadémiát több száz utazási irodás munkatárs végzi majd el a következő egy évben, és meghatározó hányaduk jó eséllyel rendszeres Budapest Card megrendelővé válik.

Az itthoni szakmai partnerektől (beutaztató irodák, szállodák) a programgazda BFTK azt kéri, hogy ők maguk is végezzék el a tréninget, illetve népszerűsítsék németországi kiutaztató partnereik körében, hogy ez utóbbiak – tudomást szerezve az akcióról – jelentkezzenek be a képzésre és a FvW Medien platformján aktualizálják, frissítsék fel tudásukat Budapestről.