Megújult az Atout France nemzetközi honlapja

Forrás: turizmus.com

 2017. december 21. 13:38

A magyar nyelvű honlap tavaszig működik. A magyar nyelvű hírlevelet továbbra is küldik, és a magyar Facebook-oldal is aktív marad.

Jean-Baptiste Lemoyne francia Európa-ügyi államtitkár 2017. december 21-én mutatta be a France.fr turisztikai honlap megújult nemzetközi változatát és annak új logóját. Az élménygazdag Franciaországot és a világszerte ismert látnivalókat, helyszíneket előtérbe helyező megújult honlap is azt a célt szolgálja, hogy 2020-ban 100 millió turistát fogadjon Franciaország.

Franciaország külügyminisztériuma és az Atout France még hatékonyabbá szerette volna tenni ezt a digitális platformot, így a BETC Digital kommunikációs ügynökség és 2 millió euró segítségével egy folyamatosan frissülő, olvasmányos, modern cikkeket tartalmazó referencia honlappá alakította át.

A borturizmus továbbra is fontos lesz

Fotó: pixabay.com

A honlap a francia turisztikai szektor kreativitására, a főbb látnivalókra, az ökoturizmusra, a nyári hegyvidékekre, a helyi szaktudásra, az éjszakai programokra és a borturizmusra helyezi a hangsúlyt. Kiemelt figyelmet kap a 16 legfőbb franciaországi turisztikai világmárka, melyet a francia állam kérésére határoztak meg. Nagyban elősegítette Franciaország idegenforgalmi népszerűsítését a francia állam 2015. októberi döntése, miszerint a francia turisztikai desztinációkat népszerűsítő honlap megkapta a France.fr domain nevet.

A France.fr nemzetközi honlap ma egyenlőre francia és angol nyelven érhető el. 2018 első negyedévében a honlap tartalmát 14 további nyelvre fogják lefordítani, így tavasztól már 29 helyi változata lesz elérhető. A magyar nyelvű eddigi honlap még egy ideig működik, de helyét a jövőben átveszi az említett nemzetközi francia/angol nyelvű oldal. Magyar nyelven azonban továbbra is küldenek hírleveleket, és a magyar Facebook oldal is aktív marad.

Kapcsolódó cikkek