Sikeres minőségfejlesztési pályázat Bükön

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 31. 10:38

A tavalyi nagy sikerű program után 2018-ban közel tízmillió forintos fejlesztési keretre pályázhattak a büki, bükfürdői szobakiadók.

Második alkalommal nyílt arra lehetősége a büki, bükfürdői magánszállásadóknak, hogy az előző évben befizetett idegenforgalmi adójuk 50%-át pályázati úton minőségfejlesztésre fordítsák - tájékoztatta lapunkat a település TDM-szervezete.

A tavalyi tapasztalatokat és a pályázókedvet figyelembe véve a finanszírozást biztosító büki önkormányzat 9.680.508 Ft értékű pályázati támogatást biztosított 2018-ban.

Megszépülnek a vendégházak

Fotó: Büki TDM

A pályázatot lebonyolító turisztikai menedzsment szervezethez 61 érvényes támogatási igény érkezett be, a pályázók közül ötvenen már az előző évben is támogatásban részesültek.

A szobakiadók többsége a vendégek kényelmének fokozására, a minőségi szolgáltatások biztosítására helyezte a hangsúlyt. A pályázatnak köszönhetően többek között felújításokra, komfortnövelő beruházásokra, elektronikai készülékek cseréjére került sor, és Koronás Minősítés is született.

A pályázati forrásból realizált fejlesztések hatása már a 2017.évi vendégstatisztikai adatokban is mérhető volt.

A turisztikai menedzsment szervezet bízik a megvalósult minőségfejlesztésre irányuló beruházások pozitív hatásában, mely hozzájárul a fürdőváros piaci pozíciójának további erősítéséhez.