Turisztikai startup-oknak hirdettek globális versenyt

Forrás: turizmus.com

 2018. június 27. 10:39

A Turisztikai Világszervezet és a Globalia megméretésére Magyarországról is jelentkezni lehet bármilyen innovációval.

Az ENSZ szakosított szervezete a Spanyolországban és Latin-Amerikában vezető idegenforgalmi csoporttal, a Globaliával hirdette meg az első UNWTO Turisztikai Startup Versenyt. Olyan új gazdasági társaságokat akarnak felkutatni, amelyek a turisztikai ágazat átalakulásához járulnak hozzá. Hogy megtalálják a legjobb projekteket, a versenyzőket a világ 164 országából hívják.

A program célja, hogy kiválogassák a legjobb megoldásokat és a legforradalmibb projekteket. Különösen a technológiai újításokat keresik, valamint az új üzleti modelleket, mint amilyen a körkörös gazdaság (circular economy), vagyis egy önmagában megújuló rendszer, amelyben minimális a hulladék, a károsanyag-kibocsátás vagy az energiaveszteség.

Körkörös gazdaság a turizmusban

Fotó: turizmus.com

Vagyis a verseny egyik pillére, hogy láthatóvá tegye azokat a projekteket, amelyek hozzájárulnak a fenntartható turizmus megerősítéséhez. A legjobb gyakorlatok megtalálásához segítségül hívták az innovációs tanácsadó céget, a Barrabés.biz-t, amelynek már több mint húszéves gyakorlata van ebben.

Ki vehet részt?

Ahhoz, hogy a startup-ok részt vehessenek a versenyben, be kell mutatniuk üzleti modelljeiket, amelyek a következő négy fő területnek legalább az egyikével összefüggésben vannak:

az utazás jövője

turisztikai gyakorlat

környezeti hatás

közösségfejlesztés

Az érdeklődők további információkat találnak a következő honlapon: www.tourismstartups.org. Jelentkezni szeptember 3-áig lehet. A projekteket a következő szempontok alapján értékelik: egyediség és megvalósíthatóság, hatás, üzleti modell, mérhetőség és csapatprofil. A válogató eredményét 2018 szeptemberben hirdetik ki.