Világelső a miskolci Herman Ottó Múzeum videója

Forrás: turizmus.com

 2017. május 09. 19:01

Tegnap még szavazásra buzdítottuk olvasóinkat, ma pedig már beszámolhatunk a sikerről: páratlan helyi és országos összefogással a miskolci Herman Ottó Múzeum több mint 100 ezer szavazattal megnyerte a Museum Dance Off 4 verseny döntőjét.

Kreativitás, vállalkozó szellem és persze széles körű támogatás Miskolcon, egész Magyarországon, sőt külföldön is... Csupán ennyi kellett ahhoz, hogy egy remek ötlet megvalósuljon és elvigye a Herman Ottó Múzeum, valamint a város nevét a világ szinte minden pontjára.

Az intézmény videója – 41 versenyző múzeumot legyőzve – ugyanis megnyerte az Egyesült Államokból három éve elindult Museum Dance Off verseny idei kiírását. Tette ezt úgy, hogy a múzeum elsőként pályázott Magyarországról, illetve Kelet- és Közép-Európából.

Pillanatkép a győztes videóból

Fotó: YouTube

A verseny kifejezetten kemény volt, hiszen olyan ellenfeleket, intézményeket kellett legyőzni, amelyek milliós világvárosokban, kontinensnyi országokban működnek. A döntőben egy amerikai, kanadai és egy ausztrál intézménnyel szemben diadalmaskodtak.

A versenyhátrányt végül sikerült szívmelengető összefogással ledolgozni. A Herman Ottó Múzeum munkatársai folyamatosan kapták a visszajelzéseket a múzeumi kollégáktól az ország minden pontjáról, iskolai osztályoktól, baráti társaságoktól, céges alkalmazottaktól, hogy szavaztak, és mindenkit erre biztattak a környezetükben. Hihetetlen módon pörgött a téma a közösségi médiafelületeken is, így a hír valóban rengeteg emberhez jutott el, és ők mind segíteni akartak egy-egy kattintással.

A miskolci videó végül az összes leadott szavazat 56 százalékát, egészen pontosan 100 815 voksot szerzett meg. Ezzel sikerült túlszárnyalni a tavalyi győztes, a melbourne-i Victoria Museum teljesítményét, amely egy évvel ezelőtt 79 ezer szavazattal szerezte meg az első helyet. A Herman Ottó Múzeum ezúton is köszöni mindenkinek a segítséget, amelynek révén sikerült elérnie ezt a világraszóló sikert.

És íme újra a nyertes videó: