1,5 milliárd nyereség a HungArena szállodákban

Forrás: turizmus.com

 2017. január 02. 14:10

Bennfentesek a címben szereplő becenévvel illetik a Hungaria City Center és az Arena szállodák alkotta Danubius klasztert, amely, 2016-ban, a tervet 210 millió forinttal meghaladva, 1,5 milliárdos nyereséget produkált.

A két ház kiváló eredményét december 30-án, egy déli koktélpartin köszönte meg a területek vezetőinek Deák Imre a szállodalánc vezérigazgatója és Krausz György, a két ház igazgatója.

Deák Imre rövid köszöntőjében elmondta, hogy 2016-ban, vállalati szinten, több mint 6 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre. Hozzátette: az egész szállodai szakmával együtt a Danubius is érdeklődéssel várja a Magyar Turisztikai Ügynökség által menedzselt, térségi fejlesztéseket is, hiszen csak a kínálat fejlesztésével tudhatja lerázni magáról az ország az "olcsó desztináció" státuszt.

Fotó: Danubius Hotels

Krausz György elmondta, büszke arra, hogy a Hungaria 70 millióval, az Arena pedig 140 millióval teljesítette túl az eredménytervét.

A szállodák igazgatója megköszönte Deák Imrének, hogy 2012, tehát a válság utáni első, nyereséges év óta, immár 5-ik alkalommal vesz részt a klaszter vezetőinek újévi köszöntésén.