35 éves a fiatalabb Danubius-ház Hévízen

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2019. június 19. 14:22

A 80-as évek elején sorra épültek az új szállodák Magyarországon. Köztük Hévízen a Danubius HSR Aqua, amely az elsők között vezette be például az all inclusive ellátást.
35-40 évvel visszaemlékezve az esetek 99 százalékában az osztrák hitelkonstrukcióban épült, vagy megújult fővárosi házakat sorolják, pedig 1984-ben nem kisebb ház nyílt meg Hévízen, mint a 228 szobás, négycsillagos Aqua.

DHSR Aqua

Fotó: Danubius SPA Divízió

A szálloda az évfordulóra a legkülönbözőbb eseményekkel készül, de addig is a Danubius SPA divíziója munkatársainak jóvoltából kicsit felidézzük a múltat, és sorra vesszük a fejlesztési elképzeléseket.

Az DHSR Aqua – ahol egyébként az elsők között bevezették be az all inclusive ellátást –, a nyitása óta mintegy 510 ezer vendéget fogadott, akik több mint 3,6 millió vendégéjszakát töltöttek a ház szobáiban. A küldőországok képzeletbeli dobogójának legfelső fokán Németország áll, amelynek az összes vendégéjszaka felét köszönhetik, ezüstérmes Ausztria, bronzérmes pedig Oroszország. Az átlagos tartózkodási idő több mint 7 nap, az átlagos kihasználtság pedig 73% volt.

A kifejezetten gyógyvendégek száma megközelítette a 210 ezret, akik 2,5 millió vendégéjszakát töltöttek az Aquában, ami közel 12,5 napos átlagos tartózkodást jelentett.

A kezelésekhez több mint 1 millió kg gyógyiszap fogyott.

A vendégek összesen 9 millió tojást, 282 ezer kg paradicsomot és 233 ezer kg almát fogyasztottak el. Csirkecombból 131 ezer kg, ementáli sajtból 50 ezer kg, tejből 527 ezer liter fogyott.

Az Aquában szívesen látják a gyermekes családokat is

Fotó: Danubius SPA Divízió

Az Aqua egyébként nemcsak azzal különleges, hogy all inclusive ellátást nyújt, hanem azzal is, hogy a Danubius-házak közül az egyik családbarát, ahol a gyermekeket Bubbles Club is várja.

Az idén 35. születésnapját ünneplő szállodában 3 évvel ezelőtt kezdetét vette egy felújítási folyamat, amelynek első fázisában a 7. emelet, második fázisában a 6. emelet és a lobby, valamint a recepció született újjá.

A lobby már nem mutatja, hogy elmúlt 35 év

Fotó: Danubius SPA Divízió

Ennek a folyamatnak a folytatásaként szerepel a tervekben a 4. és az 5. emeleti szobák felújítása, valamint egy télikert megépítése. Jelenleg az Aurea étterem teljes hosszában fut egy tágas terasz – amely viszont csak nyáron használható –, ezt építenék be, fűthető, illetve hűthető télikert formájában, 100 fővel növelve így az étterem kapacitását.