A FATOSZ ismét díjazta a legjobb falusi szolgáltatókat

Forrás: turizmus.com

 2021. november 17. 09:37

A FATOSZ idén az OMÉK-on adta át a régió legjobb szolgáltatóinak az elismerést, október 9-én. A címet olyan vidéki vendégfogadóknak és megyei vezetőknek ítélte meg a Szövetség, akiknek a szakmai tevékenysége az adott évben kiemelkedő jelentőségű volt.

A jelölések során, rotációs rendszerben került odaítélésre a díj - tájékoztatta lapunkat a szövetség.

Az idei évben az alábbi eredmény született:

Közép-magyarországi régió: Visnyei-Varró Nóra (Pest megye, Tápiószőlős, Napkirályfi Udvarház)

2020. március 7-én nyitotta meg kapuit a Napkirályfi Udvarház. A négy napraforgós minősítéssel rendelkező szálláshely nemcsak kiváló adottságaival, hanem innovatív programszolgáltatásaival is jelen van a piacon. Mivel Nóra és férje kisgyermekes szülők, céljuknak tekintették a gyermekbarát környezet kialakítását a vendégházban.

Közép-dunántúli régió: Noll Zoltánné (Fejér megye, Felcsút, Noll Tanya Vendégház)

Noll Zoltánné, nagyszülei tanyáját élesztette újjá férjével. A tanya kalandos története arra ösztönözte őket, hogy ezeket az élményeket másokkal is megosszák. Idén már 16. éve foglalkoznak vendégfogadással. A tanyán háromezer tő levendula található, amelynek gondozását a vendégekkel együtt végzik. Ezen felül megjelenik a kínálatukban a hagyományos paraszt és kézműves eszközök bemutatása is.

A díjazottak balra-jobbra: Visnyei-Varró Nóra, Nagyné Szunyogh Adrienn, Matievics Anett, Eifert Laura, Kanyóné Danó Tímea, Noll Zoltánné, Fazekas László és az Országos Díjazott: Nagyné Kovács Katalin

Fotó: FATOSZ

Észak-magyarországi régió: Nagyné Szunyogh Adrienn (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Debréte, Harangszó Vendégház)

Adrienn, munkája során számtalan falusi szálláshellyel találkozott. Ezekből az élményekből merítve született meg benne a gondolat, hogy létrehozzon egy igényes falusi szálláshelyet az ország egy eldugott felén, Debrétén. A teljesen elnéptelenedett és infrastrukturálisan visszamaradott település, Adriennéknek köszönhetően, napjainkra egy gondozott és igényes környezetté vált, ahol a régi szlogen még mindig él: „Debréte, ahol a csend még hallható".

Észak-alföldi régió: Kanyóné Danó Tímea (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tivadar, Kuruc Vendégház)

Tímea, a falusi turizmus szellemiségében nőtt fel. Szülei, a mai napig a Danó Portát üzemeltetik, amely a szatmári régió egyik legkiemelkedőbb vidéki szálláshelye. A vendégház Tivadarban helyezkedik el, amely a Felső-Tisza egyik legszebb települése. A vendégház kialakítása során ötvözték a hagyományos szatmár-beregi népi motívumokat a 21. század vendégeinek elvárásaival. Férjével, Kanyó Tamással, 2011 óta üzemeltetik a Kuruc Vendégházat a településen.

Dél-alföldi régió: Eifert Laura (Bács-Kiskun megye, Bócsa, Cserszegi Vendégház)

Laura és családja a Cserszegi Vendégházat Bócsán, az erdő szélén, szőlőültetvényekkel körülvéve, a tanyavilágban, a falusközponttól nem messze, a Kiskunsági Nemzeti Park szomszédságában üzemeltetik. A vendégház négy napraforgós és három szélforgós baba- és családbarát szálláshely. Az üzemeltetés és menedzselés komoly csapatmunka, amelyet elsősorban a férjével együtt, de olykor a gyerekek segítségével végez el.

Dél-dunántúli régió: Matievics Anett (Tolna megye, Szálka, Matievics Vendégház)

Egy álom megvalósulását jelentette Anettnek és férjének, amikor 2017-ben, a fővárosi életet hátrahagyva, a tolna megyei Szálkára költöztek. A négy napraforgós minősítésű Matievics Borászat és Vendégház, 2014-ben nyílt meg, a szekszárdi borvidék egyik leggyönyörűbb fekvésű birtokán. Néhány éve lakásétterem formájában, borvacsorák, illetve kisebb esküvők megtartására is van lehetőség a szálláshelyen. A jövőben, a szőlőben, illetve a teljes területen, az organikus művelésre való átállás valósul meg.

Nyugat-magyarországi régió: Fazekas László (Győr-Moson-Sopron megye, Lipót, Fazekas Vendégház)

Vendégházuk Lipóton található, egy hétszáz lelkes kis faluban, ahol négy vendégszobás házat építettek fel, 10 férőhellyel. Időközben megszerezték a négy napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegyet. A főleg hazai vendégkörből álló látogatók számára a bőséges reggeli során háztáji ételeket is biztosítanak. A vendégház üzemeltetésében László felesége kulcsfontosságú szerepet játszik.

Az országos díjazott: Nagyné Kovács Katalin (Zala megye)

Nagyné Kovács Katalin, 26 éves munkájának elismeréséül, 2021-ben, az Országos Szakmai díjat kapta meg. A FATOSZ életében éveken át alelnöki feladatokat látott el, a zala megyei egyesületben elnökként koordinálta a helyi vidéki vendégfogadókat. Nagyné Kovács Katalin, vagy, ahogy mindenki ismeri, Zala Kati, nagyságát nemcsak szakmai rátermettségé, hanem embersége is adja. Mindig segítőkész, kedves és nyitott természetével jelen volt és lesz a Szövetség életében.