All inclusive szállodáit állítja csatarendbe a Danubius

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2021. május 03. 18:44

Lépésről lépésre bővíti nyitva tartó egységei számát a Danubius, május középén Bükön és Balatonon indít újra szállodákat. Vendégeik a rugalmasan lemondható termékeket részesítik előnyben.

A Danubius Hotels legtöbb szállodája egy éve, bizonyos szállodái pedig közel fél éve zárva tartanak. Magyarországi egységeik közül jelenleg vidéken a győri Danubius Hotel Rába, Budapesten a Danubius Hotel Helia fogad vendégeket.

„Május 13-tól a fentiek mellé még két, all inclusive ellátást nyújtó szállodánkat tudjuk megnyitni, a Danubius Hotel Büköt és a balatonfüredi Danubius Hotel Marinát. Az újranyitott egységek körét, a vendégigényekhez alkalmazkodva, a jövőben lépésről lépésre tervezzük bővíteni” – nyilatkozta lapunknak Bogár Zoltán, a Danubius Hotels központi üzletfejlesztési igazgatója.Várakozásai szerint a  nyár folyamán, vidéken a tavalyihoz hasonló, erős belföldi szezonra számítanak, Budapesten azonban, a nyarat illetően, továbbra is kilátástalan a helyzet. A fővárosi házak újranyitásának ütemezése még nem látszik pontosan, elsősorban a határnyitástól függ – tette hozzá.

Március 13-án nyit a balatonfüredi Danubius Hotel Marina

Fotó: Danubius Hotels

A Danubius gyógy- és wellness-szállodáit felvonultató  márkája, az Ensana gyógyszállodái közül az Ensana Thermal Hévíz és az Ensana Thermal Sárvár szintén május 13-ától várja feltöltődni vágyó vendégeit, az Ensana Thermal Margitsziget pedig továbbra is üzemel.

 

Egyelőre nincs szükség toborzásra

Jelenleg zajlik a szállodák felkészítése a nyitásra: a szükséges hatósági jóváhagyások megszerzése, a házak műszaki áttekintése, az árukészlet feltöltése, a nagytakarítási feladatok. Ezzel egy időben folyik a csapat felkészítése, a személyzet tréningezése a megváltozott protokollszabályzat elsajátítására.

A nyitáshoz szükséges munkaerő alapvetően rendelkezésükre áll – tudtuk meg Bogár Zoltántól.

„A koronavírus-járványt övező válság alatt a lehető legtöbb munkatárs megtartása volt a célunk, a vállalat működőképességének megőrzése mellett. Sok dolgozónk már egy éve aktív munka nélkül van, és jelen helyzetben, a fokozatos szállodanyitások miatt azonban még idő lesz, mire mindenki munkába állhat” – beszélt nehézségeikről az igazgató.

Tavaly Balatonfüreden, az időszakosan nyitva tartó balatoni szállodáikban elsősorban a budapesti kollégáknak biztosítottak munkalehetőséget, ez idén is így lesz, nem terveznek jelentős külső toborzást a most nyitó vidéki szállodákba. Ugyanakkor a jövőben, amikor Budapesten is el tudják kezdeni a szállodák fokozatos újranyitását, számítanak a munkaerő-kapacitással kapcsolatos nehézségekre.

A szállodalánc a védettségi igazolvány meglétének ellenőrzésével kapcsolatos protokollját a mindenkori jogszabályoknak megfelelően alakítja ki. A részletekről elárulták: a bejelentkezés során, nyomtatvány kitöltésével lesz lehetősége a vendégeknek a tartózkodás céljáról nyilatkozni, ezzel egy időben kerül majd sor a védettségi igazolvány meglétének ellenőrzésére.

 

Dinamikusan nő a foglaltság

A nyitás bejelentése óta a Danubius-szállodákban megháromszorozódott az érdeklődés az év elejéhez képest, de még elmarad az ilyenkor szokásostól. A jövőben a dinamikusan növekvő foglalási állomány további bővülésére számítanak. Azt tapasztalják, hogy a rugalmasan lemondható termékek iránt fokozott a kereslet.

A Danubius Hotel Bükben a tavalyihoz hasonló, 90 százalék feletti foglaltságra számítanak a nyári szünidőben

Fotó: Danubius Hotels

„Az érdeklődés jelenleg egyformán nagy a nyárra és a következő hetekre is. A tanév végéig jellemzően a hétvégéken magasabb a foglaltság. Csekély az esélye, hogy a közeli dátumokon a belföldi vendégekkel telt házhoz közeli kihasználtsággal üzemeljünk, megnyitni azonban mindenképp érdemes. A klasszikus nyári szünidős időszakban a kedvelt vidéki desztinációkban (Bük, Balaton) a tavalyihoz hasonló, 90 százalék feletti foglaltságokra számítunk” – zárta szavait a szakember.