Előbb fizetés, aztán evés – új módszer az újranyitó brit vendéglátásban

Forrás: turizmus.com

 2021. március 19. 08:14

Az Egyesült Királyságban április 12-én kinyithatnak az éttermek kültéri részei, és a legtöbb vendéglátó a "pay before you eat" megoldást választja annak érdekében, hogy ne essen el további bevételektől egy ilyen katasztrofális év után.

A számok nem hazudnak, és nyilvánvalóvá teszik, hogy a britek alig várják, hogy étteremben étkezhessenek. A nagy láncolatokhoz rengeteg foglalás érkezik, a Cornish éttermekbe eddig 20 ezer, a D&G csoport éttermeibe 50 ezer körüli foglalás érkezett – írja a Vendéglátásmagazin.hu a finedininglovers.com-ra hivatkozva.

Az Egyesült Királyságban nagyon sikeres oltási program zajlik, így a gazdaság újraindításában is előrébb járnak szomszédaiknál. Ez különösen jó hír a vendéglátó szakma számára, amely a szigetországban még az átlagosnál is sokkal nagyobb pusztítást okozott. Több mint 660 ezer állás szűnt meg, az iparág anyagi kiesése a 84 milliárd euró körül mozog.

A szigetországban április 12-én kinyithatnak a vendéglátóhelyek kültéri részei

Fotó: 123rf.com

Az április és májusi foglalások száma azonban csalóka lehet. Sokan foglalnak egyszerre több helyre is, mert félnek, hogy nem jut nekik asztal, és aztán az utolsó pillanatban mondják le foglalásukat, vagy egyszerűen nem jelennek meg. Ez pedig a még fennmaradt éttermek jövőjét veszélyezteti. A "pay before you eat" módszer életmentő lehet az újranyitó éttermek, de a pubok számára is, hiszen garantált bevételt jelent a lefoglalt helyekre.

Hogy mit tartalmaz az Egyesült Királyság négylépcsős nyitási terve, arról itt olvashat részletesen.