Fenntartható vörösfenyő házakkal újít a Club Tihany Resort

Forrás: turizmus.com

 2023. április 04. 15:01

A Club Tihany Resort fenntartható vendéglátásra törekszik az üdülő területén felépült vörösfenyő házakkal. A Dániában készült faházak jelentősen csökkentik a szálláshely ökológiai lábnyomát.

A szálláshely legújabb fenntarthatósági törekvéseként vörösfenyőből készült épületeket húzott fel, ezek előnyei közé tartozik a tartósság és a kiváló hőszigetelés, ami a jelenlegi energiaválság során kiemelten fontos tényező. A brammingi központú Kalmargärden faházait elektromos fűtéssel látták el, így gáz felhasználása nélkül fűthetők.A szálláshely területén kiépített, 2023-tól pedig 2,5-szeresével megnövelt elektrovoltaikus energiatermelő rendszer tovább csökkenti a környezeti terhelést, a faházak fűtése és hűtése is jelentős mértékben napenergia segítségével történik – tájékoztatta lapunkat a Club Tihany Resort.

clubtihany

A faházak előnye a tartósság és a kiváló hőszigetelés

Fotó: Club Tihany Resort

A hálógalériával épített dán vörösfenyő házak belső terei divatos formavilágot követnek, és mindegyik házhoz tartozik saját kert vagy terasz. A faházakban van saját konyha, kádas fürdőszoba és egy további, két fő részére alkalmas szoba is, így családok számára is ideálisak – mondta el Tóth Mihály, a Club Tihany Resort marketingvezetője.

Emellett a 2022-ben bevezetett élelmiszermentő akció 2023-ban is folytatódik a hotelben, amelynek célja a büféasztalos étkezések hulladékának csökkentése. "Több ezer család vett részt a programban, amelynek eredményeként több tonna élelmiszert tudtunk megmenti tavaly" – tette hozzá a marketingvezető.