Folytatódik a hévízi magánszállások minőségfejlesztése

Forrás: turizmus.com

 2017. április 18. 14:53

A tavalyi nagy sikerű kezdés után idén még többen, még nagyobb értékű támogatásra pályáztak a Hévíz TDM Egyesülethez.

A 2016-ban először meghirdetett minőségfejlesztési pályázattal új lehetőséget kaptak a hévízi magánszálláshelyek a vendégek komfortnövelésének és a vendégházak versenyképességének javítására. Az önkormányzat az idei évre is biztosította a 16 millió forint összegű fedezetet a beérkezett idegenforgalmi adókból, és az intenzitás mértéke sem változott, 100 százalékos maradt a támogatás. A szálláshelyek összese 11,8 millió forintot meghaladó támogatásra pályáztak, ami 36 százalékos növekedés az első évhez képest.

Magánszálláshely Hévízen

Fotó: Hévíz TDM Egyesület

A Hévíz TDM Egyesülethez február végéig 107 pályázat érkezett be, amelyből végül 100-at bíráltak el pozitívan. Az érvénytelen pályázatok a tulajdoni viszonyok, vagy a minimális forgalom tekintetében nem feleltek meg a felhívás feltételeinek, így azok benyújtói nem részesülhettek támogatásban.

Jelenleg a támogatási szerződések aláírása folyik, sokan azonban már elkezdték a fejlesztések megvalósítását is, hogy a tavaszi szezonban már a vendégek is élvezhessék az eredményét.

A cél természetesen idén is a minőségi szolgáltatást növelő vásárlások, beruházások támogatása, a vendégek kényelmének a növelése. Emiatt is fordítható a támogatás a „Koronás minősítés" megszerzésére, ami a Hévízi Szobakiadók Szövetsége szerint is garantálná a minőségi szolgáltatást a magánházak esetében..