Gundel à la Rosenstein

Forrás: turizmus.com

 2019. november 24. 09:20

A legendás vendéglősről elnevezett díjátadó gálaebéd hazatért. A sorrendben 6. díjátadót először rendezték a városligeti Gundel étterem falai között.

De nem csak a helyszínben tudott újat mutatni a Gundel Károly munkássága előtt tisztelgő díj alapítója, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. A november 24-i gálaebéden újdonság volt az is, hogy a tavalyi díjazott, Rosenstein Tibor állította össze a menüt.

A Gundel házigazdái a rendezvény kezdete előtti percekben: Kovács Balázs, a tulajdonos Danubius Hotels vezérigazgatója, Angelus Barbara, a Gundel marketing- és kommunikációs igazgatója, Peter Knoll, a Gundel étterem (és a Hilton Budapest) igazgatója

Fotó: turizmus.com

A Gundel-díjat odaítélő bizottság döntése értelmében, ez lesz a gyakorlat minden évben. Jövőre tehát az idei nyertes, a Szulló Szabina - Széll Tamás séf páros veszi majd birtokába a Gundel étterem konyháját.

A Gundel Károly-díj 2019. évi nyertesei: Meskál Tibor (Corinthia Budapest Hotel senior duty manager), Kovács László (a díjat alapító MVI elnöke), Széll Tamás (Stand és Stand25 chef és társtulajdonos, a betegsége miatt távol maradó Szulló Szabina képviseletében is), valamint Gundel János a névadó család képviseletében

Fotó: turizmus.com

A Gundel étterem báltermében a mostantól évente ugyanitt megrendezésre kerülő Gundel-díjátadó november 24-i premierje ünnepi hangulatban telt.

A díjátadó díszebéd főszereplői, balról jobbra: Eleöd Orsolya (Gundel marketing és kommunikációs manager), Balázs József (Tacuba Cafe tulajdonos), Fehér-Kaplár Mónika (MVI titkárság), Polyák Norbert (Gundel ügyvezetőigazgató-helyettes), Litauszki Zsolt (Gundel executive chef), Kovács János (Gundel executive sous chef), Kalla Kálmán (Gundel korábbi chef), Bíró Bernadett (MVI szakmai titkár), Lutz Lajos (Pierrot étterem executive chef), Bicsár Attila (Traktor és Sauska48 executive chef), Kovács László (MVI-elnök), Wolf András (New York Palace Budapest executive chef), Rosenstein Tibor (Rosenstein vendéglő tulajdonos-chef, 2018. évi Gundel-díjazott), Peter Knoll (Gundel ügyvezető igazgató), Kerekes Sándor (Gléda vendéglő chef - takarásban), Rosenstein Róbert (Rosenstein vendéglő társtulajdonos chef), Varjú Viktor (Hotel Levendula, Bük), Angelus Barbara (Gundel marketing- és kommunikációs igazgató), Fabók Mihály (Gundel korábbi sommelier), Kovács Balázs (Danubius Hotels vezérigazgató)

Fotó: Csárdás Ferenc

A díszebéd - a remeklő séfek dicsérete mellett - több tucat felszolgáló tanulónak biztosított lehetőséget arra, hogy bizonyíthassák felkészültségüket.

Telt ház a Gundel-díjátadó gálaebéden

Fotó: Csárdás ferenc