Igazi hütte hangulat lett Dobogókőn a Makovecz-tervezésű vendéglőben

Forrás: turizmus.com

 2022. október 25. 11:11

Szeptember végére befejeződtek a teljes körű bővítési és felújítási munkálatok Dobogókőn és újjászületett a Makovecz Imre által tervezett, eredetileg 1980-ban épült Sí-büfé, amely időközben felvette a Zsindelyes Vendéglő nevet.

Az épületet duplájára bővítették, teljesen felújították és mostantól egész évben, a hét minden napján igazi hütte hangulat várja a látogatókat a dobogókői sípálya tetején – írja a Síelők.hu.

A Makovecz Imre által tervezett épületben központi helyet tölt be a nyitott tűzterű kandalló, amely meghitt hangulatot varázsol a belső térbe. A megújult étterem melegkonyhával és forró italokkal kényezteti a vendégeket minden nap reggel 8-tól este 19 óráig. A ház specialitása a forró gyömbérital, amely egy titkos recept alapján készül. A bővítésnek köszönhetően a kerthelyiségeikkel és a Jurta vendéglővel együtt immár közel 250 főt tudnak vendégül látni.

zsindelyes

Az épületben központi helyet tölt be a kandalló

Fotó: Zsindelyes Vendégház Dobogókő

Dobogókőn van hazánk legrégebbi sípályája, amely 2023 telén lesz 100 éves. A jubileumi évre a régi sílift nyomvonalán egy új, kétszemélyes ülőlift, illetve hóágyúrendszer kialakítását tervezik.

zsindelyes

Az 1980-ban épült Zsindelyest Makovecz Imre tervezte

Fotó: Zsindelyes Vendégház Dobogókő

Kapcsolódó cikkek