Két aktív turisztikai szálláshely és vízitúraközpont újult meg a Dunakanyarban

Forrás: turizmus.com

 2021. június 29. 10:45

A „Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című pályázati projekt keretében a közép-dunai szakaszon összesen 15 vízitúra megállóhely újult meg, köztük a leányfalui Wichmann Tamás Vízi Oktató Központ.

A közel 800 millió forint összegű beruházás hatására iskolák, civil szervezetek ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal, illetve remek lehetőség nyílik a térség természeti és kulturális kincseinek felfedezésére.

A Dunakanyar és a Szentendrei Duna-ág aktív turizmusának fellendítését egy másik fejlesztés is szolgálja a jövőben. A szigetmonostori Révészház szintén teljesen megújult, így mostantól aktív turisztikai szálláshelyként, kerékpáros-, gyalogos- és vízitúra-megállóhelyként várja az aktív életmód szerelmeseit – tájékoztatott az Aktív Magyarország közleményében.

A felújított szigetmonostori Révészház mostantól aktív turisztikai szálláshelyként várja a látogatókat

Fotó: Aktív Magyarország

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség pályázati támogatásával és jelentős támogatói segítséggel új közösségi terekkel bővülhetett a Leányfalui Vadkacsa Nomád Vízi Centrum. Az újonnan létesült építmény a jövőben Wichmann Tamás Vízi Oktató Központként fogja szolgálni a Dunakanyar vízi turizmusát.

A Leányfalui Vadkacsa Nomád Vízi Centrumban újonnan létesült építmény a jövőben Wichmann Tamás Vízi Oktató Központként szolgálja a Dunakanyar vízi turizmusát

Fotó: Aktív Magyarország

A százesztendős Révészház egy kivételes, dunai és szentendrei panorámával rendelkező épület. A működtetők fő célja, hogy a Dunakanyar turisztikai forgalmából minél többeket nyerjenek meg a természetközeli közlekedésmódoknak. Az épület aktív turisztikai szálláshelyként, kerékpáros-, gyalogos- és vízitúra-megállóhelyként fog működni, kihasználva a kedvező elhelyezkedését a Duna-parton (szemben Szentendre belvárosával), valamint kiindulópontként szolgálhat a Szentendrei-sziget megismeréséhez is.

A két vízitúraközpontot egy nagyszabású, az Ötpróba által szervezett dunai evezés keretében adták át

Fotó: Aktív Magyarország

A helyszín könnyen elérhető vízi úton (evezős hajókkal, illetve Szentendre belvárosából a révvel), közelében húzódik a tervezett EuroVelo 6 nyomvonal, továbbá a környékén számos gyalogos- és lovastúra-útvonal is megtalálható.

A százesztendős Révészház Apartman az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 45 millió forintos támogatásának, valamint a tulajdonosok további 35 millió forintos saját tőkebefektetésének köszönhetően újult meg teljesen.

Az épületben kerékpáros, gyalogos- és vízitúra-megállóhely található, a teraszon pihenőhelyek, szervizlehetőség, gyerekjátszóhely és kerékpártárolók állnak a vendégek rendelkezésére.

A szigetmonostori Révészház teraszáról dunai és szentendrei panorámában gyönyörködhetünk

Fotó: Aktív Magyarország

A ház négy különálló apartmanból álló turistaszállásként funkcionál, az épülethez tartozó pihenő- és kilátóterasz pedig kisebb szabadtéri kulturális rendezvények (koncertek, előadások, vetítések) lebonyolítására is alkalmas lesz. A létesítmény téli üzemre is alkalmas, így minden évszakban várja a látogatókat.