Megnyílt Albánia első ötcsillagos szállodája

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. október 27. 09:54

A Maritim Hotel Plaza Tirana ünnepélyes megnyitására választott szlogent úgy fordíthatnánk le: egy új ösvény vár ránk, vagy éppen: új útra léptünk. Ami tényleg igaz, hiszen eddig Albániában nem fogadta ötcsillagos ház a turistákat, márpedig az utóbbi években erős fellendülést mutat itt a turizmus.

A német menedzsmentű Maritim Hotel Plazát az albán fővárosban a cég igazgatóinak, valamint Albánia gazdasági és politikai életének vezető személyiségeinek jelenlétében nyitották meg. A premieren részt vett és beszédet mondott az ország idegenforgalmi minisztere, Blendi Klosi, valamint Albánia németországi nagykövete, Peter Zingraf is.

A központi elhelyezkedésű szálloda az albán főváros szívében található, a legfontosabb turisztikai látványosságok, a legnagyobb múzeumok, a Nemzeti Színház és a legjobb üzletek közelében. A tiranai nemzetközi repülőtértől mindössze 15 kilométerre épült fel.

A Hotel Plaza Tirana 190 szobával és lakosztállyal rendelkezik, és 23 emelet magas. A szolgáltatások közé tartozik több étterem, egy modern gyógy- és fitneszközpont, négy különterem, és egy nagy konferenciaterem, amely a legmodernebb műszaki technológiával büszkélkedhet. A szálloda a német Maritim Hotels franchise szisztémája szerint működik.

Peter Wennel igazgató a Hotel Plaza Tirana megnyitóján

Fotó: Maritim Hotels

Kezdetektől fogva lenyűgöző volt az építkezés magas minőségi színvonala – emelte ki a megnyitón Peter Wennel igazgató, aki egyben a Maritim Hotels csoport nemzetközi terjeszkedéséért is felel.  A szálloda szolgáltatásai tovább bővülnek majd 2020 tavaszán, amikor egy kaszinó is megnyílik itt.

A Tirana International Airport ma már összeköti Albániát Európa pénzügyi-gazdasági központjaival, beleértve Londont, Rómát, Münchent, Isztambult és Athént, és olyan légitársaságokat szolgál ki, mint a Lufthansa, az Austrian Airlines, a British Airways és az Alitalia, hogy csak néhányat emeljünk ki.

Peter Wennel a megnyitón kiemelte, bízik benne, hogy a lánc tiranai „szeme” emeli majd a Maritim Hotels nemzetközi portfóliójának rangját.

Tirana központjában található Albánia első ötcsillagos szállodája

Fotó: Facebook / The Plaza Tirana

A német nagyvállalatnak nyolc országban működnek szállodái: Mauritiuson, Egyiptomban, Spanyolországban, Bulgáriában, Törökországban, Máltán, Kínában és most már Albániában is. A lánc vezetése abban bízik, hogy a tiranai Maritim erősíti majd az európai luxusszálloda-iparban elfoglalt pozíciójukat.