Monet házát is ki lehet bérelni az Airbnb-n

Forrás: Travel and Leisure

 2019. április 11. 16:21

Nemcsak a Giverny-ben lévő világhírű kert látogatható ma már, hanem Claude Monet otthona is, sőt mi több, a villa teljes egészében ki is bérelhető.

A világ egyik leghíresebb festőművészének otthona is szerepel a franciaországi Airbnb listáján. A városka az észak-franciaországi Normandia megyében, a villa pedig a település szívében található. A művész 43 évig élt itt, és itt alkotta legcsodálatosabb műveit.

Monet a 19. században vásárolta a La Maison Blue néven is ismert házat. A villát ma egy több mint 16.000 négyzetméteres, kertészek által megtervezett és gondozott kert veszi körül, amelynek minden részlete a nagy művész emlékét őrzi. Időközben modernizálták a kertet, és padokkal, hintákkal látták el. A bájos otthon a városka csendes részén található, igazi pihentető zugot kínálva a turistának, miközben a múzeumoktól és az éttermektől sincs messze.

Kertészek gondozzák a villa kertjét

Fotó: pixabay.com

Az ingatlan 2016-ban teljes körű felújításon esett át, három hálószobával és három fürdőszobával rendelkezik, a berendezése eklektikus: modern darabok és antik bútorok váltakoznak benne. Az egész ház kibérelhető, de a vendégeknek nem muszáj az egészet kivenni. Napközben a közelben lakó szobalány szolgálja ki a vendégeket. Az árak éjszakánként 224 dollárnál kezdődnek.

A látogatók beléphetnek a művész stúdiójába is, ahol 1899-ig dolgozott, és megtekinthetik az eredeti stílusban megőrzött, lezárt hálószobát, ahol több művészeti alkotás található.

Kapcsolódó cikkek