Ötcsillagos szállodák szakmai találkozója

Forrás: turizmus.com

 2015. november 15. 09:29

Szakmai találkozót szervezett a budapesti ötcsillagos szállodák külföldi és magyar igazgatói részére a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a Kempinski Hotel Corvinusban november 12-én.

A találkozón Niklai Ákos MSZÉSZ-elnök tájékoztatást adott a turizmus idei teljesítményéről, a legaktuálisabb szakmai kérdésekről, így többek között a szállodák versenyképessége, minősége, a Hotelstars Union nemzeti védjegy, a szövetség stratégiai partnerségei, digitális kérdések, a magánszállások okozta kihívások is napirendre kerültek.

A megbeszélés keretében a Magyar Turizmus Zrt. részéről Faragó Péter vezérigazgató és Glázer Tamás vezérigazgató-helyettest is bemutatkoztak, akik előadásukban beszámoltak a társaság 2016. évi marketing- és kommunikációs elképzeléseiről. A marketingtervet részletesen is bemutatják majd az MSZÉSZ november 19-i közgyűlésén.

Az MSZÉSZ nevében Flesch Tamás tájékoztatást adott a tervezés alatt álló új, nagy befogadóképességű kongresszusi központ előkészületeiről, a várható kapacitásról, az alaprajzról, az egyes termek elhelyezéséről, méretéről. Az igazgatók egyöntetűen hangsúlyozták a kongresszusi központ fontosságát, mint alapvető feltételt a MICE-szegmens bővítése szempontjából.

A közelgő szövetségi tisztújítás kapcsán a külföldi vezetésű szállodák igazgatói Kovács Istvánt, a budapesti Kempinski vezérigazgató-helyettesét választották képviselőjüknek az MSZÉSZ Választmányába.