Szezonnyitás a Hévíz-Balaton Airporton

Forrás: turizmus.com

 2015. április 10. 13:47

Fedélzetén 80 utassal április 11-én délben landolt a Hévíz-Balaton Airport–on az idei első charter a Mutsch Ungarn Reisen szervezésében.

A Lufthansa CityLine üzemeltetésében álló Canadair Jet CL 900 típusú repülőgép Frankfurtból a repülési szezon végéig, 2015. október 17-ig, heti rendszerességgel közlekedik, kedvező repülési időkkel. A szombati dél körüli startolási és landolási idők lehetővé teszik, hogy frankfurti átszállással a világ szinte minden repülőteréről elérhető a Hévíz Balaton Airport.

Ezen a napon, ugyancsak a Mutsch Ungarn Reisen szervezésében, még egy járat érkezett Hamburgból több mint 40 utassal a fedélzetén. Az ATR72 -600 típusú 70 fős repülőgépet a tavalyi évben először Magyarországra repülő InterSky légitársaság üzemelteti.

A szezon folyamán további német városokból -  Berlin, Düsseldorf, Friedrichshafen - indulnak az osztrák székhelyű légitársaság gépei a Sármellékre. Hamburg és Berlin városából kéthetente, váltakozva fogadhatnak utasokat, Friedrichshafenből pedig -  a nyári hat hetes pihenőt leszámítva - hetente van lehetőség a régiókba utazni, akár egy napos hévízi kirándulásra is, melyet a korai landolás és késői start tesz lehetővé.

Április 25-től ugyancsak heti rendszerességgel indulnak gépek Düsseldorfból is. A társaság a német határokat átlépve összesen hét alkalommal, kéthetes turnusokban Zürichből is hirdetett meg közvetlen járatokat Sármellékre, amelyeket a kihasználtságtól függően indít.

A vendégek e járatokkal az Mutsch Ungarn Reisen Kft.  és PA-Touristik GmbH, valamint partnerei szervezésében érkeznek a nyugat–dunántúli fürdőhelyekre, így Hévíz, Zalakaros, Sárvár, Bük gyógy- és wellness szállodáiba. Az utazási irodák a már megszokott gyógyszállodák mellett szerepeltetnek kínálatukban mind a Balaton déli, mind az északi partján fekvő hoteleket is.

A csomagajánlatok mellett nagy számban értékesítenek szervezők csak repülőjegyeket is, melynek lehetősége a charterezők jóvoltából ebben az évben is nyitva áll az érdeklődők számára. A repülőjegyekről a következő címeken lehet érdeklődni: www.mein-weg-nach-ungarn.de ill. www.mutsch-reisen.de továbbá Magyaroszágon az alábbi telefonszámon: 83/340-481.

A társaság az elmúlt években csaknem megkétszerezte forgalmát, az egykori megcélzott 50.000 vendégéjszaka tavaly már csaknem elérte 100.000 –t.

A Mutsch Ungarn Reisen a megszokott német piac mellet, a többségi tulajdonos kiterjedt kapcsolati hálózatának köszönhetően új piacok - mint Belgium, Svájc, Ausztria - felé is nyitott. A belga vendégek Düsseldorfból érhetik el régiónkat, Svájc és Ausztria nyugati területén élők pedig Zürichből ill. Friedrichshafenből tudnak Sármellékre repülni.

A reptér elmúlt évi összes német vendégforgalma 11.021 fő volt, így ezekre a területekre továbbra is nagy figyelmet kíván fordítani az üzemeltető.

Jelentős, összesen 16.215 fős orosz forgalmat bonyolított le az Airport 2014-ben. Az orosz kül- és belpolitikai helyzet miatt azonban az orosz légitársaság előzetesen törölte a szezon közepéig a járatokat. Az újra indulásról jelenleg is folynak az egyeztetések.

A Hévíz-Balaton Airport az idei évtől a törökországi Antalyaba is indít járatokat, a kiutazó charterek keddig napokon indulnak. A remények szerint ez a továbbiakban megalapozza egy beutazó járat létrejöttét is.

A teljes, reptéren megfordult létszám tavaly 33006 fő volt, a cél ennek megtartása. A személyfuvarozás mellett cargo járatokat is fogad a reptér, valamint a sportrepülős érdeklődés is megnövekedett az elmúlt évek során.