Haranghy Csaba lett a Magyar Vitorlás Szövetség új elnöke

Forrás: turizmus.com

 2023. január 27. 10:56

Január 26-án Budaörsön tartotta rendkívüli tisztújító közgyűlését a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ), az MKOSZ székházában, miután tavaly november elején a szervezet elnöke és elnöksége 2023. január 25-i hatállyal lemondott az elnökségben betöltött tisztségéről.

Az elnöki pozícióra Haranghy Csaba volt az egyedüli jelölt, miután ketten visszaléptek a jelöltségtől. A tagság 569 igen szavazattal, 11 érvénytelen szavazattal választotta meg a szervezet első emberének a jelöltet.

Haranghy Csaba több cikluson keresztül volt az MVSZ elnökségi tagja, majd egy ciklus erejéig a Felügyelőbizottság elnöke. Két és fél cikluson át vezette a Magyar Szinkronúszó Szövetséget, melyből egy ciklust a Magyar Úszó Szövetség részeként. Sok tapasztalatot szerzett a nemzetközi élsport menedzseléséről.

1996-ban a XXVI. nyári olimpiai játékokon Atlantában képviselte a magyar vitorlázást Star hajóosztályban. A 25 induló közül a 18. helyezést érték el.

A szakember korábban több cég felső vezetője is volt, most saját cégét vezeti, tanácsadással, fejlesztésekkel foglalkoznak, döntően a vízellátással kapcsolatosan.

Nős, két felnőtt lánya van. Részletes önéletrajza ITT olvasható.

Haranghy Csaba

Fotó: MVSZ

Az elnök megválasztásával párhuzamosan új elnökségi tagokat és egy fő felügyelőbizottsági tagot is választott a közgyűlés. A ciklus hátralévő részében Böröcz István, Lábady Balázs, Rutai István, Lukáts Ákos, Siklósi Máté, Sükösd Balázs, Juhász Miklós és dr. Ugron Gáspár segítik elnökségi tagként, valamint Kerényi Csaba felügyelőbizottsági tagként az újonnan megválasztott elnök munkáját.