Magyar szakember az Icelandair légitársaságnál

Forrás: turizmus.com

 2019. október 18. 10:26

A Qatar Airwaysnél eltöltött kilenc év után augusztus óta az Icelandair légitársaság reykjavíki központjában dolgozik Sárik Tamás.

A szakember az árképzésért és a hálózati bevétel-optimalizációért felelős osztályt vezeti.

Az Icelandair légitársaság forgalmának a felét az országba érkezők turisták adják, a másik fele az átszálló utasközönség. Izland földrajzi adottságainak köszönhetően kiváló átszállóhely Európa és Amerika között, így az ebben rejlő lehetőségeket még jobban szeretné a légitársaság kihasználni. Idén tavasszal ennek szellemében bevezették az Origin és Destination logikájú bevétel-optimalizáló rendszert, a folyamatok teljeskörű bevezetésére és az árazási stratégia kialakítására hozták létre ezt a területet, amelynek vezetésére a magyar szakembert kérték fel.

Sárik Tamás

Fotó: Turizmus.com

- Természetesen hiányzik a Qatar Airways és az otthonom, Magyarország, egyben nagyon komoly kihívás ez a feladat. Noha más az éghajlat, mint Katarban vagy Magyarországon, de szerencsés vagyok, hogy ilyen gyönyörű országba, a gleccserek és vízesések világába költözhettem - közölte lapunkkal Sárik Tamás.

Sárik Tamás a Budapesti Közgazdasági Egyetemen szerzett MBA végzettséget, ezután a Malévnál töltött tíz évet, majd a Qatar Airways következett.