Top 50: Molnár Judit

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2019. november 14. 10:14

„A siker titka: a szorgalmas, szívós munka” – vélekedik az OTP Travel ügyvezetője, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnöke.

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban immár 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk így az akkori állapotot tükrözik – a szerk.


Izrael, Észak-Amerika, csoportos tengeri hajóutak, Arab Emirátusok, afrikai szafarik – az OTP Travel kínálatának kiemelt célterületei az elmúlt két évben. Hol tart ezek termékgörbéje jelenleg a magyar piacon?

Még mindig felfelé ível. Izrael töretlenül népszerű, csak ide másfél ezer utast vittünk 2018-ban. Idén a szentföldi emlékhelyek mellett a zsidó örökséget bemutató, valamint Jordániával kombinált utakat is indítunk.

Molnár Judit

Fotó: Fóti Péter

Észak-Amerikában szintén egyértelmű a növekedés. Kulturális körutazásainkat tavaly Kínával bővítettük, ezt a desztinációt is továbbfejlesztjük. Koncepciónk, hogy olyan országokba kínáljunk tartalmas, minőségi utakat, amelyekbe egyénileg nagyon nehéz megszervezni. Az elmúlt négy évben fokozatosan tértünk vissza a szabadidős piacra, és 2018-ban már a 20 százalékát adta a 18 milliárd forintos összforgalmunknak.

Elérkezett-e már az idő, hogy visszatérjenek a charterpiacra is, amelynek korábban jelentős szereplői voltak?

Igen, 2019-ben újra felvesszük a palettánkra a tengerparti nyaralásokat, megerősítve ezzel a nyári kínálatunkat. Hűek maradva magunkhoz két olyan úti célt programozunk block seatekkel, ahol a fürdésen kívül mást is lehet mit csinálni, az egyik Sharm el-Sheikh, amelyet anno mi vezettünk be a magyar piacra, a másik Rodosz.

Hogyan alakult a forgalmuk nagyobb részét kitevő corporate utaztatás?

A corporate piacon folyamatosan pályázunk új ügyfelek szerzésére, és kollégáim szaktudásának hála itt hatszázalékos forgalomnövekedést sikerült elérnünk 2018-ban. Bevezettünk egy új, integrált vállalatirányítási rendszert, amely valós idejű adatáramlással elősegíti a vezetői döntés-előkészítést. Napjainkban számunkra is kihívás megfelelő utazási szakembereket találni, ezért 2019-ben társasági szinten felállítunk egy oktatási teamet, amelynek feladata lesz az újonnan belépő – akár pályakezdő – kollégák kiképzése, másrészt a meglévő gárda felkészítése a folyamatosan változó piac kihívásaira. 

Nyolc év alelnöki munka után a Magyar Utazási Irodák Szövetsége elnökévé választották tavaly decemberben. Milyen változásokat tervez?

Szükség van a csapatmunkára, ezért is kezdeményeztem, hogy az elnöki munkát három alelnök segítse ezentúl. Sok mindent elértünk már az elmúlt néhány évben, a megkezdett utat kell folytatni, ezt az elmúlt négy évben 30 százalékkal megnőtt taglétszám is visszaigazolja. Fontosnak tartom a tagság aktivizálását, ezért amit a vállalatirányításról, a feladatok delegálásáról cégvezetőként megtanultam, szeretném kicsit átültetni a szövetség működésébe.

*

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett – a szerk.

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

A kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Ha minden szereplő – döntéshozó, szolgáltató és utazó – egyaránt környezettudatos lenne. Az emberek fejében kell megtörténnie a változásnak.

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

Inkább úgy fogalmaznék, hogy mindig is igyekeztem megfigyelni a pozitív dolgokat, a jó gyakorlatot, s lehetőség szerint alkalmazni azokat.

Sportol, vagy inkább nézi?

Rendszeresen úszom, nyaranta bringázom, és újabban elkezdtem jógázni is.

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>