Albánia sokkal több magyart vár

Forrás: turizmus.com

 2017. február 23. 10:16

Arian Spasse, az Albán Köztársaság magyarországi nagykövete február 22-én tartott prezentációjában örömét fejezte ki, hogy a magyar kormány mostantól 4 éven át biztosítja a Wizz Air heti két Budapest – Tirana járatának fennmaradását.

A MUISZ február 22-i vacsoráján tartott prezentációjában a nagykövet azt is hozzátette, hogy véleménye szerint nem lesz majd szükség a kormány vállalására. Albánia olyan vonzerővel rendelkezik, hogy reményei szerint, özönleni fognak a magyarok, ellentétben a nagyon szerény, eddigi évi 6-7 ezres turistaszámmal.

Az albán diplomata – aki szerkesztőségünk kérdésére úgy fogalmazott, hogy az egyik legfontosabb küldetése országa turisztikai népszerűsítése – kifejtette: elképzelhetetlennek tartja, hogy Magyarországról ne érkezzenek tíz, vagy inkább százezres nagyságrendben az utazók, hasonlatosan több európai országhoz. Albánia érintetlen tengerpartja, kristálytiszta levegőjű hegyei, épített történelmi látványosságai, remek gasztronómiája, no meg, a Földközi tengeri viszonylatban mérsékelt árai indokolják, hogy az ország GDP-jének több mint 20 százaléka származik a turizmusból.

A nagykövet kitért arra is, hogy a két ország történelme sok szálon kapcsolódik, elég csak Hunyadi Mátyás vagy Apponyi Geraldine személyére gondolni.

Az albán nagykövet prezentációját tartja a MÜPA Bohém éttermének különtermében

Az albán nagykövet prezentációját tartja a MÜPA Bohém éttermének különtermében

Fotó: Kékesi Donát