Három órára csökkentette az utat Miami és Orlando között az új floridai gyorsvasút

Szerző: Szakonyi Péter

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 25. 11:28

Szeptember 22-én végre átadták a floridai gyorsvasutat, a Brightline néven futó szerelvények egyelőre Miamit kötik össze Orlandóval, de a tervek szerint hamarosan már Tampába is el lehet jutni vele.

Tavaly nyáron még csak az orlandói reptér mellett elkészült állomásépületet tekinthették meg az IPW delegátusai. A turisztikai vásáron azonban a Brightline képviselői bejelentették: ősszel már vasút köti össze Miamit és Orlandót. Ez némi késéssel az elmúlt pénteken megtörtént. A teljes egészében magántőkéből épült gyorsvasúthálózat Miamiból indul és Ft. Lauderdale, West Palm Beach, Aventura és Boca Raton érintésével éri el Orlando nemzetközi repülőterét, hogy onnan aztán majd Tampa felé vegye az irányt.

A 2018-ban felavatott eső szakaszt – amelyen Amerikában gyártott Siemens lokomotívok közlekednek – 2022-ig 3 millióan vették igénybe, de tavaly az utasok száma már meghaladta az 1,2 milliót; az orlandói nemzetközi reptér beiktatásával ez a szám megduplázódhat. Az ok roppant egyszerű: a Brightline-nal mindössze három órára csökken a Miami–Orlando távolság, ami nemcsak a helyi lakosoknak, hanem – és elsősorban – az ide érkező turistáknak is roppant vonzó. Most ugyanis az orlandói témaparkokba érkezők egy jelentős része Miamiban (esetenként Tampában) landol, majd kocsit bérel, és négy-öt óra alatt küzdi le magát az ottani hotelekbe. Ami pénzben is költséges megoldás, a csúcsforgalomban töltött időről nem is beszélve.

A floridai gyorsvasút megnyitóján

Fotó: Brightline

Patrick Goddard, a Brightline vezérigazgatója a The New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy becsléseik szerint 60 százalékban turistákat szállítanak majd a szerelvények. A  retúrjegy Miami és Orlando között személyenként 158 dollártól indul, az első osztályú tikett pedig ennek duplájába kerül.

A Brightline az orlandói reptér tavaly ősszel elkészült “C” termináljába fut be, s onnan lehet továbbutazni busszal a városközpontba és a témaparkokba, repülővel pedig gyakorlatilag bárhová. A Brightline adatai szerint a gyorsvasút évente 3 millió gépkocsiutat vált majd ki, ami önmagában jelentősen csökkenti a környezeti ártalmakat. A vállalat biodízellel hajtott lokomotívjait a kaliforniai Sacramentóban készíti a Siemens.