Az ország legnagyobb karácsonyfájává változik a Megyeri híd

Forrás: turizmus.com

 2023. december 03. 13:14

Már harmadjára változtatja az ország legnagyobb karácsonyfájává a Megyeri hidat a Magyar Közút. Az akció tavalyi nagy népszerűségének köszönhetően idén nemcsak karácsonykor, hanem már december 3-tól, azaz az első adventi vasárnaptól zöldbe borul a híd két pilonja.

Az M0-s autóúton található Megyeri hídon idén még hosszabb ideig, december 3-31. között gyönyörködhetnek a karácsonyimádók a nem mindennapi ünnepi látványosságban – közölte a Magyar Közút.

A közvilágítást leszámítva a híd összes világító berendezésén, fényforrásán speciális zöld fólia használatával változtatja át a társaság a népszerű hidat, ezzel a híd mindkét pilonját zöldellő, 100 méter magas karácsonyfává varázsolva.

megyeri_hid_karacsony

A Megyeri híd karácsonyi díszvilágítása

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

December 17–27. között pedig mind a két pilonra, annak budai és pesti oldalára is csillag csúcsdísz kerül robotlámpák segítségével. Szintén ezen időszak alatt a budai és pesti pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is kihelyeznek majd.

 

Balesetveszélyes a leállósávból gyönyörködni a fényekben

A szakemberek most is felhívták a figyelmet arra, hogy aki nem csupán a Megyeri hídon, a fák alatt áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. Kiemelték, hogy aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.

Emellett azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.

A híd ünnepi kivilágításáról egy rövid videót is közzétettek.