Budapesti járatokat is megnyirbál menetrendjében a British és a Lufthansa

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 23. 13:16

Megnyirbálja a téli menetrendjét is a munkaerőhiány miatt a British és a Lufthansa, a változások budapesti járatokat is érintenek. Az előre bejelentett csökkentések mindkét légitársaság közlése szerint a késések és az utolsó pillanatos járattörlések minimalizálását szolgálják.

A British Airways közleménye szerint a téli időszakban az eredetileg tervezett járatszám mintegy 8 százalékát, tízezer járatot kellett előzetesen törölni – adja hírül az Airportal.hu.

A kapacitáscsökkentést a légitársaság igyekezett olyan rövidtávú útvonalakon végrehajtani, ahol naponta több járat is közlekedik, így az érintett utasok könnyen át tudják foglalni a repülőjegyüket.

A londoni Heathrow reptér üzemeltetője által bejelentett napi 100 000 utasos korlát október 29-ig történt meghosszabbítása miatt pedig a British Airways a nyári menetrend hátralévő részében az eddigi vágásokon felül további több mint 1200 járatát kénytelen törölni.

Hasonló lépésre készül a Lufthansa is, amely bár korábban azt közölte, hogy túl van a nyári káosz nehezén, a menetrend stabilizálása érdekében előre megnyirbálja a járatok számát a frankfurti és müncheni gyűjtő-elosztó központjaiban a téli időszakban is.

A téli menetrendjét is megnyirbálja a British Airways és a Lufthansa

Fotó: 123rf.com/profile_aapsky

Információk szerint egyes hosszú távú útvonalakat is érinthet a kapacitáscsökkentés, azonban a Lufthansa is főleg a belföldi és európai útvonalain igyekszik vágni, ahol több átfoglalási alternatívát tud kínálni.

Az Aeroroutes menetrendeket elemző oldal posztja szerint a Lufthansa szeptemberre már frissítette járatait a foglalási rendszerekben.

A június végi és az augusztus közepi adatokat összevetve szeptemberben Frankfurtból 22, Münchenből 8 százalékkal kevesebb Európán belüli járatot indít a német légitársaság, ez érinti a budapesti kínálatot is.

Frankfurt és Budapest között az eredetileg tervezett 150 járat helyett 107, München és a magyar főváros között 116 helyett 103 járatot tervez a Lufthansa az ősz első hónapjában.