Zágrábi útvonalakon is szünetelteti néhány téli járatát a Ryanair

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 15. 13:56

Több zágrábi útvonalán szünetelteti a járatokat a téli menetrendben a Ryanair, annak ellenére, hogy a budapesti ritkításról szóló közleményében még úgy említette Horvátországot az ír fapados, hogy egyebek mellett oda helyezi át magyarországi kapacitásait.

A Ryanair korábbi bejelentése szerint 25 útvonalon repülne a horvát főváros repülőteréről az idei téli menetrendben, azonban a Croatian Aviation portál legfrissebb értesülése szerint ebből három útvonalon megszűnnek a járatok október végével – adja hírül az Airportal.hu.

A korábbi terveivel ellentétben így mégsem repül Pozsonyba, Szalonikibe és Malmö felé az ír fapados. A bezárások okairól nem közöltek részleteket, és egyelőre azt sem tudni, hogy a jövő nyári menetrendben újraindul-e a forgalom a három bezárt útvonalon.

Több zágrábi útvonalán szünetelteti a járatokat a téli menetrendben a Ryanair

Fotó: 123rf.com

A portál egy korábbi cikkében arra is kitért, hogy a téli időszakban mindössze a hét négy napján, péntek és hétfő között üzemel majd a Ryanair háromgépes bázisa a horvát főváros repterén. Kedd és csütörtök között járatait más reptereken éjszakázó gépekkel teljesíti, emiatt jelentős változások lesznek a menetrendben.

Az ír légitársaság múlt héten jelentette be, hogy az idei téli menetrendben budapesti bázisáról eredetileg tervezett 53 útvonalából 8-at megszüntet, és akkor azt írta, hogy a felszabaduló kapacitást azokba a szomszédos országokba helyezi át, ahol alacsonyabb költséggel tudnak üzemelni, egyebek mellett Horvátországba.

A kapacitásáthelyezés lehetséges célpiacai között ott van a szomszédos Ausztria is.