Elmaradtak a katalógusgyűjtőgetők a miskolci utazási kiállításról

Forrás: turizmus.com

 2017. március 20. 13:57

Ismét szakmai és látogatói sikerrel zárult a „Menjünk Világgá” utazási kiállítás Miskolcon – közölték a szervezők. Idén 7500 látogatója volt a rendezvénynek.

„Részünkről eredményesebb volt, mint a fővárosi kiállítás” – ezekkel a szavakkal búcsúzott az egyik legnagyobb budapesti tour operator, aki kiállítóként vett részt a rendezvényen az ITC Székházban.

„Meglepően sokan érdeklődtek a különböző hajóutak iránt, legyen az Földközi-tengeri, vagy folyami kirándulás” – értékelt a rendezvény egyik díszvendége, a hajóutakra specializálódott Mahart Tours képviselője.

Bár idén néhány standdal kevesebb volt, mint az elmúlt évben, de ez abból adódott, hogy több kiállító döntött úgy, „összebútorozva”, egymással összefogva vesz részt a miskolci kiállításon, Tavaly 100 kiállító volt jelen, idén 97, a látogatók száma pedig elérte a 7500 főt.

Mindkét nap erős volt a vásár látogatottsága

Fotó: Beregi László

Pozitív, szembetűnő fejleményként észrevételezték a résztvevők, hogy oly régóta most először nem a katalógusgyűjtögetők, bámészkodók, hanem a konkrét utazások iránt érdeklődők sokasága jött el a rendezvényre.

Forgalom szempontjából mindkét nap erős volt, de szombaton lépni is alig lehetett, ami a vásár rendezvény kísérőprogramjainak is köszönhető. A kicsik a Családi nap keretén belül interaktív játékos délelőttön vehettek részt, ahol az útleveleikbe a különböző földrészek látogatását és pecsétjét követően bobpálya- és kalandpark-belépőket nyerhettek.

Idén kiemelt téma volt a hajózás

Fotó: Beregi László

Délután a színházteremben egy tengeri hajóút csodáival, valamint Tokaj és környéke látnivalóival ismerkedhettek meg a nézők. A Szlovák Idegenforgalmi Képviselet szervezésében juhtúrós sztrapacska kóstoltatásával egybekötött „Pöstyén nevezetességei” programra csak hosszas sorban állás után lehetett bejutni. A kétnapos rendezvényt Peter Sramek fergeteges koncertje zárta – írják a szervezők záróközleményükben.