Épül az új épületszárny Ferihegyen

Forrás: turizmus.com

 2020. február 16. 16:43

Egy hónapja fogadja az utasokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új beszállítócsarnok, és megkezdődött az 1-es móló névre keresztelt épület délkeleti szárnyának építése is.

Egy hónapja fogad utasokat és légi járatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadott új utasbeszállító csarnok. A megnyitás óta csaknem 300 ezer utas indult és érkezett az új csarnokon keresztül, a móló ez idő alatt 1730 gépet szolgált ki.

Az 1-es móló jelenleg öt állandó és egy ideiglenes beszállítókapuval üzemel, amelyek az utasok jóval kényelmesebb várakozását teszik lehetővé. A móló beüzemelése óta elérhető publikus wifi-szolgáltatás mellett már minden ülőpadban beépített USB-s mobiltöltő működik. A beszállócsarnok digitális és statikus információs tábláit pedig folyamatosan finomhangolja a repülőtér az utasok még jobb kiszolgálása érdekében – közölte a Budapest Airport.

Az új utasbeszállító csarnok

Fotó: Budapest Airport

A korábbi alapszintű beszállítócsarnok helyén megkezdődött az épület délkeleti szárnyának építése is, amely további 8 beszállítókapuval növeli az épület kiszolgálókapacitásait. A második ütem átadásával összesen 11 500 négyzetméteresre nő a repülőtér schengeni forgalmát kiszolgáló utasmóló.

A nyárra elkészülő szárny ugyanakkor nemcsak a forgalom hatékonyabb kezelését segíti elő, hanem egyúttal kellemes repülőtéri környezetet is biztosít az utasoknak: a központi csarnokban pihenő- és váróteret alakít ki a Budapest Airport, továbbá étel- és italvásárlási lehetőségek, valamint egy bolt is helyet kap az épületben. Ezen felül további három akadálymentesített mosdóblokk és egy dohányzóterasz szolgálja majd az utasok kényelmét.

Az épülő szárny látványterve

Fotó: Budapest Airport

Az utasmóló megépítése mintegy 8,3 milliárd forintba kerül, amit teljes mértékben a Budapest Airport finanszíroz.