Felfüggeszti debreceni bázisának működését a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. március 24. 08:52

Március 24-étől május 1-ig felfüggeszti debreceni bázisának működését, és törli valamennyi, a városból induló és oda érkező járatát a Wizz Air. Március 25-étől április 5-ig a légitársaság törli Budapest és Brüsszel–Charleroi közötti járatát is.

Korában megírtuk, hogy januárban 22 százalékkal nőtt az utasforgalom a debreceni repülőtéren 2019 januárjához képest, és ezt az ütemet akarják tartani egész évben. A koronavírus-járvány a reptér terveit is felülírta. Eddig is számos járatot töröltek, most azonban gyakorlatilag leáll a reptér.

„Mivel azonban nemzetközi légikikötőről van szó, tovább kell üzemeltetni vészhelyzet, kényszerleszállás vagy katonai repülés esetére” – áll a dehir.hu cikkében. Hozzátették: a hatatályos jogszabályok szerint a Debreceni Nemzetközi Repülőtér továbbra is fogadhatná az érkező és induló járatokat, azonban Magyarországra csak magyar állampolgárok, illetve külföldi állampolgársággal rendelkező családtagjaik léphetnének be.

A debreceni reptér madártávlatból

Fotó: Wikimedia Commons

A Wizz Air törölt járataira foglalással rendelkező utasokat a légitársaság a lehető legkorábbi időpontban automatikusan e-mailen tájékoztatja a törlésekről, ha jegyüket a wizzair.com honlapon vagy a légitársaság mobilalkalmazásában vásárolták meg – áll a légitársaság közleményében.

A díj visszatérítésére vagy jóváírására a korábban ismertetett szabályok vonatkoznak. A Wizz Air kéri, hogy azok az utasok, akik utazási irodán vagy online utazási irodán keresztül vásárolták a jegyüket, lépjenek kapcsolatba az irodával, hogy tájékozódjanak a lehetőségeikről.