Törli máltai járatait a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. március 18. 15:29

Március 21. és április 10. között a máltai kormány által bevezetett utazási korlátozások miatt törli Budapest, illetve Debrecen és Málta közötti járatait a Wizz Air.

Olaszországi és izraeli, majd norvégiai és lengyelországi járatainak néhány nappal ezelőtti törlése után a máltai útvonalakat is kénytelen volt leállítani a légitársaság.

Wizz Air moszkvai, szentpétervári és kazáni járatai továbbra is közlekednek, de az orosz kormány rendelkezése értelmében csak orosz állampolgárok léphetnek be az Oroszországi Föderáció területére.

A légitársaság a törölt járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban automatikusan tájékoztatja a törlésekről, ha jegyüket a wizzair.com honlapon vagy a légitársaság mobilalkalmazásában vásárolták meg – tájékoztatott a Wizz Air.

Az orosz járatok közlekednek, de csak orosz állampolgárok léphetnek be az Oroszországi Föderáció területére

Fotó: 123rf.com

Ahogyan azt korábban bejelentették, az érintett utasok Wizz számlájára automatikusan jóváírják a viteldíj összegének 120 százalékát, amit 24 hónapon belül használhatnak fel a Wizz Air termékeinek és szolgáltatásainak megvásárlására. Az utasok kérhetik a viteldíj visszatérítését is, ami azonban hosszabb időt vesz igénybe.

A bankszámlára vagy bankkártyára való visszautalás lépéseiről külön e-mailben küld tájékoztatást a légitársaság. Az utóbbi opciót választók az eredeti viteldíj 100 százalékát kapják vissza.A Wizz Air kéri, hogy azok az érintett utasok, akik utazási irodán vagy online utazási irodán keresztül vásárolták jegyüket, lépjenek kapcsolatba az értékesítő irodával.