Feltámadt a MyWay Airlines

Forrás: AIRportal.hu

 2019. május 17. 11:49

A teljes leállás széléről sikerült talpra állnia a kínai pénzügyi háttérrel működő, grúz MyWay Airlines-nak.

A cég folytatja menetrend szerinti üzemelését, a nyári időszak alatt pedig a flottája is bővül.

A légitársaság azt közölte, hogy bár voltak időszakos problémáik, nincs szó arról, hogy véglegesen eltűnnének a piacról.

A 2018. március végén elindult grúz légitársaság hat hónap folyamatos működés után tavaly decemberben függesztette fel menetrend szerinti üzemelését, Tbiliszi–Tel-Aviv járata kivételével.

A légitársaság Kijev, Harkov, Róma és Budapest irányába üzemeltetett rövid ideig járatokat Tbilisziből, a novemberre tervezett athéni járatokat már tervezett indulásuk előtt törölték.

A MyWay Budapestre is üzemeltetett járatokat

Fotó: BUDPORT Handling Kft.

A cég “tetszhalott” időszaka alatt annak második Boeing 737-800-asa a Russian Aviation Insider beszámolója szerint Afrikában és az Arab-félszigeten teljesített charterjáratokat különböző megrendelők számára.

A közlések szerint a cégvezetés időközben a befektetők keresése mellett helyrehozta az értékesítéssel kapcsolatos problémákat, az üzleti modellt pedig felülvizsgálták. A korábban használt, Kelet-Ázsiában népszerű, Európában azonban problémásnak számító Travelsky foglalási rendszer (CRS) helyett másik, eddig meg nem nevezett szolgáltatót választottak, hogy jobban igazodjanak az üzleti modellben elsődlegesként megjelenő európai piaci igényekhez.

Ezt követően április 26-án egy új útvonalon indult újra a menetrend szerinti üzemelés, az első járat Tbilisziből a Moszkva közelében található Zsukovszkij repülőtérre érkezett meg. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) által kiadott nyári menetrend szerint az útvonalon a továbbiakban hetente négy járatpárt teljesít a légitársaság.

Arról ugyanakkor nincs információ, hogy a korábbi, elsősorban európai útvonalak közül melyeken indulnak újra a járatok, és a felülvizsgálat eredményeként mely repterek kerültek ki az útvonalhálózatból. Így arról sem tudni, hogy a budapesti járatokat újraindítja-e a légitársaság.

Natalia Sville, a MyWay Airlines járatfejlesztési igazgatója ugyanakkor kiemelte, hogy stabilizálódott a cég anyagi helyzete, és még a nyári szezon alatt megérkezik a flottába a harmadik Boeing 737-800-as. Nyilatkozata szerint a következő öt évben ezzel a típussal kívánják folytatni növekedési programjukat, amelynek legelső célja, hogy a 2018-as negyvenötezres utasszámot 30%-kal, hatvanezerre sikerüljön feltornázni 2019 végére.

Hozzátette: a távlati tervekben már szerepel hosszútávú járatok üzemeltetésére alkalmas repülőgép beszerzése is, ehhez viszont szükséges a légitársaság további, dinamikus fejlődése.

Kapcsolódó cikkek

Grúzia a sláger Északon

2018. november 26.