Gáláns ajánlatokkal győzi meg a bizonytalan foglalókat a TUI

Forrás: turizmus.com

 2021. június 30. 16:57

A koronavírus miatt napról napra változó utazási feltételek közepette látványos ajánlatokkal próbálja elérni az utazási konszern, hogy az utazást tervezők még véletlenül se riadjanak vissza a foglalástól.

A hannoveri székhelyű utazási konszern több úti célban – Egyiptomtól a Maldív-szigetekig – az utazás meghatározott időpontig történő megkezdése esetén akkor is garantálja az utak teljes lebonyolítását, ha a hatóságok a koronavírusra vonatkozó figyelmeztetést adnak ki az adott területre – természetesen csak akkor, ha az utas is ezt szeretné.

Az utazásszervező ezenkívül az AXA Partners biztosítóval kidolgozott egy Covid-biztosítási csomagot, amelyet minden utasuk automatikusan megkap a foglalásnál. A nyári szezonban Covid Protect néven futó csomag – 2021. október 31-ig történő elutazás esetén – átvállalja az utastól az orvosi kezelés költségeit, a német kórházba történő hazaszállítás díját, valamint a családtagok hazautazásának pluszköltségeit, ha az utas külföldön betegszik meg. A nyaralóhelyen hatóságilag elrendelt karantén esetén pedig 3500 euró összegig állja a szállás- és a hazautazási pluszköltségeket.

2021.11.01. és 2022.04.30. közötti elutazásnál a TUI Protect nevet viselő, még többet tudó biztosítási csomag védi az utast, ez a karantén és a hazautazás pluszköltségeit már 5000 euróig állja, illetve ingyenesen biztosítja az utasnak az átfoglalást, valamint személyenként 1500 euró összegig fedezi a sztornóköltségeket, ha az utas koronavírus-gyanú vagy -fertőzés miatt nem tudja megkezdeni az utazást.

A téli hónapokban egy új kiegészítő kedvezménynek is forgalomélénkítő hatása lehet: aki legalább 21 éjszakára foglal le szállást legalább 4999 euróért, 300 szállodában akár 500 eurót is visszakaphat az utazás díjából.

Az utazásszervező ügyfelei ingyenes Covid-biztosítást kapnak a foglaláskor

Fotó: 123rf.com

A TUI beszámolója szerint téli útjaik iránt már most kiemelkedő az érdeklődés. Az utazásszervező a Kanári-szigetek mellett főleg Egyiptomra és a Maldív-szigetekre koncentrál a hidegebb hónapokban. A Kanári-szigeteken mintegy ezer szálláshellyel állítólag a legnagyobb kínálattal rendelkeznek.

Az egzotikus úti célok mellett a síutak is nagy keresletnek örvendenek már most a cégnél, állítólag még soha nem volt arra példa, hogy ilyen korán foglaljanak az utazni vágyók, a téli hónapokra lassan megtelnek a népszerű síszállodák.