Heathrow és a British Airways is megemlékezett II. Erzsébetről

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 09. 17:42

Csütörtökön, 96 éves korában elhunyt Nagy-Britannia uralkodója, II. Erzsébet. A királynő 70 éves uralkodásáról a királyi család, politikusok, állam- és kormányfők és az alattvalók ezrei mellett Anglia legforgalmasabb reptere, a Heathrow és a nemzeti légitársaság, a British Airways is megemlékezett.

Mindkét vállalat szívélyesen emlékezett vissza II. Erzsébet királynő uralkodására és az Egyesült Királyság repüléstörténetének azon nevezetes eseményeire, amelyekhez hozzájárult – írja a TTG.A királynő 1952-ben, apja, VI. György király halálát követően Kenyából már királynőként tért vissza, éppen a Heathrow-ra – többek között erről is megemlékeztek a repülőtéren a gyásznapon. Több mint 60 évvel a koronázása után, 2013-ban a Heathrow 2-es terminálját átkeresztelték a királynő termináljára, amelynek hivatalos megnyitóján a királynő is részt vett 2014 júniusában.

"A világ egy pótolhatatlan személyt veszített el, országunk pedig az egyik legnagyobbat" – olvasható a Heathrow tiszteletadásában az Egyesült Királyság leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodója előtt. "A Heathrow-n mindannyian szomorúan értesültünk arról, hogy Őfelsége, a királynő elhunyt. Részvétünket fejezzük ki a királyi családnak, a brit közvéleménynek és a Nemzetközösség nemzeteinek ezekben az időkben."

kiralyno_heathrow

II. Erzsébet 70 éves uralkodásáról Anglia legforgalmasabb reptere, a Heathrow és a nemzeti légitársaság, a British Airways is megemlékezett

Fotó: Heathrow Airport

A British Airways, az Egyesült Királyság légitársasága közleményében azt írja: "Mély szomorúsággal értesültünk Őfelsége, a királynő elvesztéséről. Ezekben a szomorú pillanatokban részvéttel gondolunk az egész brit királyi családra és a nemzetre, miközben a mérhetetlen veszteséget gyászoljuk."

Hozzátették, örömmel fognak visszaemlékezni az uralkodóval közös pillanataikra. "Nagy megtiszteltetés és büszkeség számunkra, hogy számos alkalommal repülhettünk Őfelségével, és ezeket a pillanatokat mindig nagyra fogjuk becsülni. Őfelsége nagyfokú rugalmasságról tett tanúbizonyságot, és egész életében arra bátorított minket, hogy az Egyesült Királysággal mindig mellett álljunk. Köszönjük a szolgálatát, ahogy végső búcsút veszünk tőle!"